Божо Тепић има велику шансу у тиму Леотара: Желим да оправдам повјерење

Дарко Драгичевић
Божо Тепић има велику шансу у тиму Леотара: Желим да оправдам повјерење

ТРЕБИЊЕ - Бивши рукометаш бањалучког Борца Божо Тепић имаће у новој сезони велики изазов. Наиме, млади рукометаш је појачао требињски Леотар, који ће ове сезоне имати први наступ на међународној сцени.

Требињски клуб је већ ушао у другу фазу припрема. Екипа је одиграла и три контролна меча. Олакшавајућа околност за тренера Драгишу Кораћевића је да је већи дио тима остао на окупу, а новајлије попут Тепића треба да донесу нову енергију.

Тепић истиче да је сјајно примљен у Требињу.

- Стварно сам се веома лако привикао на нову екипу. Није било тешко да се уклопим јер већину саиграча познајем одраније. Одлично сам примљен, саиграчи су одлични, тако да није било никаквих проблема. Клуб је одлично организован, а Требиње заиста лијеп град на који се није тешко привикнути, тако да су први утисци одлични. Сад је све на мени, да се радом наметнем стручном штабу и оправдам указано повјерење - истакао је млади десни бек.

Леотар је већ одиграо три припремне утакмице.

- Ради се пуном паром. Ујутро је углавном стадион или теретана, а навече смо у дворани, гдје радимо на уигравању. Екипа је стварно одлична, спој је младости и искуства. На мојој позицији је искусни Александар Милојевић и сви нама млађима помажу да се што боље уиграмо. Одиграли смо три меча у којима смо видјели добре и лоше ствари и настојаћемо у наставку припрема да исправимо недостатке - поручио је Тепић.

Леотар ће ове сезоне први пут играти на међународној сцени. Иако су мечеви против летонске екипе Танекс Добеле тек у октобру, о томе се у граду већ прича.

- Наравно да има мало приче и о Европи, јер људи у Требињу једва чекају те дуеле. Разумљиво је то јер клуб први пут игра у европским такмичењима, тако да навијачима то пуно значи. Што се тиче екипе, ми смо у потпуности концентрисани на припреме. Фокус је да се што боље уиграмо и спремимо за такмичења, а о Европи ћемо размишљати тек пред мечеве. Главни циљ је да екипа напредује из дана у дан и да будемо све бољи, а онда се надамо да ће се поновити успјешни резултати - истакао је Тепић.

Генерална проба

Рукометаши Леотара имаће вечерас (субота, 19.30) генералну пробу пред старт званичних такмичења. Требињски клуб ће узвратити гостопримство екипи Ловћена која ће ове године играти у групној фази ЕХФ лиге. У првом мечу Црногорци су славили 27:23. Леотар ће наредног викенда играти меч четвртфинала Купа Републике Српске против Херцеговине из Невесиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана