Ово су најплаћенији тенисери: Федерер неприкосновен, Ђоковић пети, а милионе зарађују и они који не играју

Atv
Foto: Arhiva

У тенису се "врте" озбиљне паре, а Федерер је и даље тенисер који је стекао највеће богатство играјући бијели спорт.

Форбс је направио листу најплаћенијих тенисера, на којој прво мјесто убједљиво заузима Роџер Федерер. Иако није играо годину дана, Швајцарцу се и даље нико није приближио по богатству, који је и за ово вријеме за које није играо зарадио невјероватних 90 милиона. Толики новац су му донијели спонзорски уговори.

На другом мјесту нису ни Ђоковић ни Надал, већ изненађење – Наоми Осака са 56,2 милиона долара зарађених у претходној години. Она је, као и Роџер, право богатство зарадила на спонзорствима, на шта нису утицали ни лоши резултати које је имала у посљедњих годину дана, када је чак испала из ТОП 50.
Трећа је Серена Вилијамс, која је постала богатија за 35,1 милион долара, такође од спонзорских уговора. За њом иде Рафаел Надал са  31,4 милиона долара.
На петом мјесту је Новак Ђоковић, који је током претходне године инкасирао 27,1 милион долар. Иза њега слиједе још нека изненађења – шеста је Ема Радукану са 21,1 милионом долара зараде. На њену зараду није утицало ни то што од УС Опена није остварила значајнији резултат за годину дана.
Први тенисер свијета је седми на листи најбогатијих са 19,3 милиона евра. За њим опет изненађење – Кеи Нишикори, 365. тенисер света, који није играо скоро читавих годину дана због повреде. Међутим, сјајни уговори су му обезбиједили да зарађује милионе и кад не остварује добре резултате, пише Спортал.
Девета је Венус Вилијамс, тенисерка без већих резултата посљедњих година.  На зачељу је Карлос Алкараз, нова нада свјетског тениса, који је експлодирао ове сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана