Овдје се рађају шампионке – ОК Дервента окупља више од 100 одбојкашица!

ГС
Жеља одбојкашица ОК Дервента да поново заиграју прволигашку и премијелигашку одбојку
Foto: Mozzart | Жеља одбојкашица ОК Дервента да поново заиграју прволигашку и премијелигашку одбојку

Одбојкашице ОК Дервента до сада су одиграле многе добре партије у Премијер лиги БиХ, а биле су и првакиње Републике Српске. Тренутно су друге на табели у својој групи у Другој лиги РС.

Жеља им је да поново заиграју прволигашку, а затим и премијелигашку одбојку. Вјетар у леђа за повратак у виши ранг такмичења дала им је компанија Mozzart донацијом спортске опреме.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Баш смо захвални Mozzartu. Тренутно нисмо у ситуацији да купимо нове тренерке и заиста нам ова сарадња значи. Старе тренерке сениорки ћемо дати пиониркама, па је дупла срећа због ове донације. Сада изгледамо још озбиљније као клуб у овој опреми, а и морал се подиже када дјевојке виде да су нешто добиле, знају да њихов труд није узалудан - каже Владимир Асентић, предсједник Управног одбора Одбојкашког клуба Дервента.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овај клуб је основан 1997. године и од тада имају искључиво женске селекције, с тим да су размишљали и о окупљању мушких екипа. Док се сениорке такмиче у Другој лиги РС, кадеткиње одлазе на турнире, а пионирке, у јакој конкуренцији, долазе до својих првих побједа... Недавно су се пријавили и за мини одбојку, па са нестрпљењем ишчекују одговор за тај ниво такмичења.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Највећи успјеси до сада су им улазак у елитно друштво екипа у Премијер лиги БиХ, као и освајање шампионског пехара у Првој лиги Српске. Зато им је жеља да се поново врате у виши ранг такмичења, као и да још више омасове овај спорт. Наиме, у њиховом клубу сада је око 100 дјевојака, а свакодневно им се придружују дјевојчице које воле одбојку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подршку клубу годинама пружа општина Дервента кроз грант из буџета. Тиме покривају трошкове такмичења и плаћају тренере, а за набавку опреме се ослањају на донације пријатеља клуба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Надамо се да ће одбојкашице Дервенте, уз нашу подршку, остварити свој сан да поново заиграју у Првој лиги. Раније су доказале да то и те како могу, па им желимо да се поново докажу у највишем републичком, али и државном рангу такмичења- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана