Овчина о казни ЕХФ: Скупо сам платио неинформисаност

Д.Д.
Овчина о казни ЕХФ: Скупо сам платио неинформисаност

ТУЗЛА – Рукометни репрезентативац БиХ Ален Овчина огласио се након што га је Европска рукометна федерација казнила са четири године неиграња због узимања недозвољених средстава.

Овчина је објаснио како је дошло до грешке.

-У фебруару 2022. године сам заједно са још три репрезентативца био позитиван на ковид тесту, због чега смо пропустили и учешће на Европском првенству. Након паузе са тренингом, повратак у тренажни процес се искомпликовао због повреде десног рамена и оперативни захват. Због свега ван тренажног процеса сам био 2 мјесеца. Са почетком припрема и повратка у тренажни процесс, , од суплемената сам користио протеин, креатин, глутамин и приворкаут. Ради се о суплементима који су редовни додаци исхрани професионалних спортиста. Нажалост, приворкаут који сам користио је био од различитог произвођача у односу на претходне производе, те се испоставило да садржи и недозвољену супстанцу анаболички стероид, која се показала позитивна на допинг тесту. Током 20-годишње рукометне, клупске и репрезентативне каријере, радио сам десетине допинг тестова, и никада нисам био позитиван нити на једну недозвољену супстанцу- истакао је Овчина

Рукометаш истиче да је у читавој причи он највећи губитник и да ће се придржавати одлуке ЕХФ-

-Подржавам правила ЕХФ-а и сматрам да постоје да би се поштовала, те сам и учествовао у пројекту “Спорт без допинга”.  Нажалост, након разматрања комисије ЕХФ-а, добио сам најстрожију могућу казну и скупо ћу платити своју непромишљену одлуку и неинформираност. Свакако да ћу се придржавати правила ЕХФ, али ћу настојати спортско искуство и знање, као и љубав према спорту, преносити на нове генерације, јер без спорта живјети не знам. Сматрам да сам највећу штету нанио себи и својој породици, али и да живот мора ићи даље и да ћемо заједно пребродити и спортски поднијети и ову ситуацију и поменуту казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана