Овако у Хрватској пишу о историјском успјеху српског фудбала

mondo
Foto: mn press

Партизанова побједа у Прагу додатно је "погурала" национални коефицијент српских клубова и омогућила да Србија дође надомак два представника у Лиги шампиона, док би и трећи ишао директно у групну фазу евро-такмичења.

За то вријеме, у Хрватској препознају тај успјех док тамошњи шампион Динамо сам скупља бодове на међународној сцени.

Портал 24сата.хр тако је објавио да да је Србија прескочила Украјину и заузела 11 мјесто на листи националних коефицијената УЕФА, према којем је шампион у сезони 2023/24 директно ићи у групну фазу Лиге шампиона, док ће вицешампион играти у квалификацијама.

Такође, то ће отворити и додатна мјеста, па ће уз освајача Купа у плеј-офу за Лигу Европе домаћи фудбал имати и два сигурна представника у квалификацијама за Конференцијску лигу.

Послије пораза Динамо Загреба на гостовању Севиљи (1:3), даља борба хрватског клуба за два тамошња тима у ЛШ постаје тешко остварива мисија, за коју више не би био довољан ни преокрет против Андалужана на Максимиру.

Зато Хрвати констатују... "Но, оно о чему ми сањамо, Србима ће се претворити у јаву. Црвена звезда освојила је прво мјесто у групи па ће се прикључити у осмини финала Лиге Европе, а Партизан је синоћ у шеснаестини финала Конференцијске лиге побиједио Спарту Праг (1-0) и врло вјероватно осигурао Србији два клуба у Лиги првака!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана