Овај Србин је првак Европе, и то у необичном спорту

Телеграф
Овај Србин је првак Европе, и то у необичном спорту

Протеклог викенда у француском Лакану завршен је ЕХФ финални турнир клупског првенства Европе у рукомету на пијеску а један Србин окитио се златном медаљом.

Такмичење је окупило по 14 екипа из претходне сезоне "Euro Beach Tour" у обје конкуренције. Репрезентативци Србије, Никола Перлета и Растко Аничић појачали су екипе ”Сесвета” односно ”Ешпињо Тајгерса”. Управо са португалском екипом, Аничић је освојио кров Европе!

У финалу, екипа Растка Аничића славила је против шпанског ”Барбатеа” резултатом 2:0 (27:24; 22:21).

Освајање клупског првенства Европе је само још један од успјеха репрезентативца Србије, иначе лидера београдског БХЦ ”Студент” који је прије три сезоне у дресу домаћег "2002 Туарег Алхесираса" већ освојио треће мјесто у овом такмичењу.

- До сада највреднија медаља коју сам освојио у каријери. ЕБТ Финалс је заправо Лига шампиона у рукомету на песку, тако да сам првак Европе са португалским Тигровима. Ове године смо играли на Атлантику, у француском Лаканоу, у јако захтевним условима. Облачно време уз доста кише, константан јак ветар и јако ниске температуре чине ову медаљу још дражом - рекао је Аничић.

У први план истиче захвалност за подршку најближима и о плановима за будућност каже:

- Јако сам поносан на овај успех и захвалан како екипи, тако и својој породици на неизмерној подршци и вери у мене. Следеће године нападамо трофеј са нашим БХЦ Студент-ом - рекао је он..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана