Овацијама за Никшићане завршен Новогодишњи турнир у малом фудбалу у Фочи

Срна
Овацијама за Никшићане завршен Новогодишњи турнир у малом фудбалу у Фочи

ФОЧА - Овацијама препуне Градске дворане никшићком “Кастелу” за освајање пехара, али и за прелијепу игру и изузетно коректно понашање на терену, у Фочи је завршен Новогодишњи турнир у малом фудбалу на којем је наступила 21 екипа из девет градова БиХ и Црне Горе.

Никшићани, који у екипи имају чак петорицу репрезентативаца Црне Горе, у финалу су савладали екипу “МДМ вин Невесиње” резултатом 4:1 и то након што су Невесињци на полувремену имали предност од 1:0.

Била је то још једна фудбалска посластица за фочанску публику, а шлаг на торту у посљедњем минуту ставио је Лука Вулетић из “Кастела”.

Након што је официјелни спикер прочитао одлуку жирија да је Вулетић проглашен за најбољег играча турнира, услиједиле су овације публике за овог фудбалског виртуоза, а он је у том тренутку узео лопту и постигао још један прелијеп гол за коначних 4:1. и за још једно одушевљење публике.

-Ово ми је прво учешће на турниру у Фочи и утисци су изванредни, прије свега сјајна публика. Било је добрих екипа, добрих играча и видимо се догодине сигурно - поручио је Вулетић, који је играч “Новог Пазара” у Првој футсал лиги Србије.

Капитен екипе из Невесиња Далибор Пудар истиче да је турнир био на врхунском нивоу.

-Противник је заслужено освојио прво мјесто. Било је ово седам дана дивног дружења и сигурно се враћамо и сљедеће године - рекао је Пудар.

За најбољег голмана проглашен је Драго Ћабак из “МДМ вин Невесиња”, док је најбољи стријелац Марко Вуковић из екипе “Ике Брод”, која је освојила треће мјесто побједом против “Е-спорта” из Источног Сарајева.

Награде најбољима уручили су фудбалер португалског “Насионала”, некадашњи играч фочанске “Сутјеске” и бањалучког “Борца”, Владан Даниловић и начелник општине Милан Вукадиновић.

Даниловић је похвалио сјајну организацију.

-Одушевљен сам, одличне екипе, публика, све на високом нивоу и много сам срећан због тога, град као што је Фоча то заслужује. Мало ме ухватила и носталгија за овим паркетом, јер и ја сам овдје играо. Надам се да ће турнир из године у годину расти - рекао је Даниловић.

Начелник Вукадиновић је истакао да је ово био прави празник фудбала и да је Фоча показала да је увијек била и остала град спорта.

-Осјећам се поносно, с обзиром на то да смо имали изузетно коректну атмосферу, побиједио је спорт. Имали смо екипе из Херцеговине, Сарајевско-романијске регије, братске Црне Горе и мислим да је ово био један од најуспјешнијих турнира у Фочи у посљедњем периоду -рекао је Вукадиновић.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић каже да су успјели да, након неколико година паузе, оживе Новогодишњи турнир.

-Жеља нам је била да направимо темељ једном озбиљном турниру у футсалу и мислим да смо то постигли. Ако будемо овако радили, мислим да ће овај турнир бити један од најјачих у Српској и БиХ - навео је Рашевић.

Побједник турнира освојио је 2.000 КМ, другопласирани 700, а трећепласирани 300 КМ.

Осим за сениоре, пехари и дипломе подијељени су и млађим узрастима, који су се такмичили у четири категорије.

Двије специјалне награде - дресови Владана Даниловића из “Насионала” и Рада Крунића из италијанског “Милана” уручени су двојици најбољих играча међу младим фудбалским надама.

Спортски савез је, под покровитељством општине и уз помоћ бројних пријатеља, Новогодишњи турнир организовао у оквиру манифестације “Зима у Фочи”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана