Отворено првенство Балкана у џиу-џицу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Балканско првенству у џиу-џицу, које је окупило 800 такмичара из 17 земаља, отворено је данас у Бањалуци.

Предсједник Џиу-џицу савеза Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да је овај спорт у Бањалуку донио јако добре ствари, подсјетивши да је након Европског првенства одржаног 2017. године Бањалука добила титулу Европског града спорта.

"У госте су нам дошли предсједник Свјетске, Европске и Балканске федерације, што довољно говори о угледу и ауторитету нашег савеза", рекао је Јовичић новинарима.

Јовичић је истакао да такмичари из Српске наступају под заставом Републике Српске.

"Не зато што не волимо БиХ, него што на другом дијелу територије не постоји организовани савез, поготово не у оволиком капацитету. Данас овдје имамо 17 држава, око 800 такмичара и имамо свјетску и европску елиту џиу-џицу спорта. Бањалука може да буде поносна на овакав догађај", рекао је Јовичић.

Предсједник Балканске џиу-џицу федерације Анастасиос Поуликидис рекао је да је срећан што је у Републици Српској, на овако веома великом такмичењу, изражавајући наду да ће у Бањалуци бити организовано још оваквих догађаја.

Он је рекао да је будућност џиу-џице велика, будући да овај спорт промовише многе добре ствари.

Првенство је организовано у сарадњи са Балканском џиу-џицу федерацијом и уз подршку Европске и Свјетске џиу-џицу федерације.

Првенство је окупило такмичаре из Аустрије, Белгије, Бугарске, Кипра, Данске, Грчке, Изреаела, Италије, Црне Горе, Низоземске, Македоније, Пољске, Румуније, Србије, Словеније, Шведске, и Републике Српске.

Балканско првенство одржава се у Спортској дворани "Борик", а биће затворено сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана