Отворен највећи регионални шаховски турнир за младе - "Трофеј Бањалуке 2023"

Срна
Отворен највећи регионални шаховски турнир за младе - "Трофеј Бањалуке 2023"

БАЊАЛУКА - Међународи шаховски фестивал за младе "Трофеј Бањалуке 2023" отворен је данас у Бањалуци, у организацији Шаховског клуба "Гамбит", а овај дводневни догађај окупио је више од 300 учесника из земаља региона.

Највећи регионални турнир за младе отворио је потпредсједник Републике Српске Давор Прањић, као генерални покровитељ такмичења, наводећи да му је част што је имао прилику да подржи догађај који окупља младе до 16 година.

-Подржаћу сваку иницијативу која окупља младе људе и развијају своје интелектуалне способности. Посебно ми је драго што се овакав турнир одржава у Бањалуци, из које ће ови млади учесници понијети нејљепше успомене -  истакао је Прањић.

Предсједник Шаховског клуба "Гамбит" Немања Шипка изразио је задовољство јер је Бањалука и ове године центар на шаховској мапи региона и због тога што млади имају прилику да се друже и размјењују искуства.

-Из године у годину биљежимо све већи број учесника. Циљ нам је да наредне године окупимо више од 500 учесника, а већ сада овај фестивал шаха окупља најбоље младе играче. Захвалио бих се свим такмичарима, тренерима и спортским клубовима који учествују на данашњем турниру - навео је Шипка.

Шипка је уручио захвалнице златним спонзорима турнира, компанији "М:тел" и Адико банци, потпредсједнику Републике Српске Давору Прањићу и предсједнику Шаховског савеза Београда Андрији Јоргићу.

Данас је на програму екипно такмичење, а пријављене су 23 екипе. Сутра од 10.00 часова у хотелу "Босна" у Бањалуци на распореду су мечеви у појединачној конкуренцији до 16 година старости, а пријављено је 180 такмичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана