Отворен главни турнир тениског ИТФ "Добој опен 2022"

Srna
Foto: srna

ДОБОЈ - Добојски градоначелник Борис Јеринић данас је свечано отворио главни дио тениског ИТФ турнира "Добој опен 2022", чији је наградни фонд 15.000 долара.

Јеринић је рекао новинарима да је домаћин Тениски клуб "Добој" најорганизованији клуб у овом граду што показују и његови резултати који превазилазе границе БиХ, подсјетивши да је Добојлија Марко Максимовић прошле године освојио завршни мастерс у Монте Карлу.

Он каже да је и млади тенисер Андреј Недић остварио запажене резултате.

"Овај турнир промовише тенис, даје стимуланс нашим младим играчима и све то је нешто што је добро за овај град", нагласио је Јеринић који је захвалио Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске за подршку у организовању манифестације.

Помоћник министра за породицу омладину и спорт Марио Ђуран поручио је да је Добој већ неколико дана центар тениса за Републику Српску те ужи и шири регион Балкана.

Он каже да је оправдана награда Добоју што има два своја представника на главном турниру. Предсједник Скупштине Тениског клуба "Добој" Миодраг Марковић каже да овај клуб остварује своје најбоље резултат што им је и на понос.

Прије свечаности отварања Турнира за допринос у његовој организацији уручена је плакета Граду Добоју, градоначелнику Борису Јеринићу и Министарству породице омладине и спорта Републике Српске.

На главном дијелу Турнира у синглу и дублу учествује 32 играча, док су у квалификацијама била 44 такмичара из 25 земаља са скоро свих континената. Побједник турнира добиће 15 АТП бодова.

Први носилац овогодишњег 15. турнира јесте Мађар Гергељ Мадараш који је данас са сународником Петером Фајтом у дублу био бољи од Добојлија Андреја Недића и Марка Максимовића. Финале у дублу игра се у суботу 14. маја, а финале у синглу у недјељу, 15. маја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана