Отац на клупи, синови на терену: Митровићи су Јединство

Дејан Кондић
Отац на клупи, синови на терену: Митровићи су Јединство

БРЧКО - На овим просторима главна асоцијација на одбојкашку породицу су Грбићи: Милош као бивши одбојкаш и тренер, те Никола и Владимир који су на терену жарили и палили у дресу националног тима.

Међутим, и Брчко, односно Јединство има своју одбојкашку династију - Митровиће. Отац Милош је први тренер, а 19-годишњи близанци Огњен и Срђан чине примачку линију. Оно што причу чини још занимљивијом је чињеница да је и глава породице Милош својевремено играо на истој позицији као и синови, а додаје да се и његова супруга Далиборка такође бавила одбојком. Што се поређења са Грбићима тиче, млади стручњак каже да прија и открива да је својевремено и играо против Николе.

- Они су пуно озбиљнија прича, наши хероји и док сам ја играо одбојку. Ту смо негдје и слично годиште, у млађим категоријама играо сам против Николе. Мислим, ипак, да не постоји случај сличан нашем, бар ја не знам за такав. Само још супруга фали, не путује са нама, али она је највећи навијач. Увијек је на трибинама када играмо код куће. И она долази из свијета спорта, такође се бавила одбојком, само се сада бави фолклором. Породично смо везани за спорт. Кроз спорт смо се упознали и дјеца су нам исто завољела овај спорт - рекао је Митровић сениор за “Глас Српске”.

Милош је од 1985. године преко млађих категорија ушао у клуб, а дрес Јединства носио је током читаве каријере, до 2012. године. Након тога је постао помоћни тренер Брчака, а посљедње двије године је први тренер тима. Свакако зна шта је потребно да његови синови израсту, како каже, најприје у добре људе, а потом и у добре играче.

- Огњен и Срђан немају привилегије, чак бих рекао да имају и већи притисак него остали играчи. Али задовољан сам како напредују. Највише подвикнем на њих. Тешко је кад је отац тренер, али они су то прихватили и одлично се носе с тим - истакао је Митровић

Не треба ни напомињати да је одбојка главна тема у кући Митровића. Срђан и Огњен, који су већ пет година првотимци, навикли на то, али и на чињеницу да им је отац тренер.

- Мало је другачије кад вам је отац тренер пошто на посебан начин приступа према нама. Нормално, више захтијева од нас двојице. Свиђа ми се то, јер извлачи максимум из нас, а лакше је кад је брат поред мене на терену. Са њим и послије утакмице могу причати о свему, а и највећи смо критичари један другом. Мајка је такође ту, са њом доста причамо о одбојци и она нам је свима највећа подршка - нагласио је Срђан.

Са оцем Милошем и братом Срђаном је сагласан и Огњен, који нам је испричао и занимљиве анегдоте.

- Некад нас саиграчи питају да замолимо тату да радимо неке вјежбе које они воле, па мало око помјерања тренинга, некад кад њима одговара. Сјајна је атмосфера у екипи и све се лако договоримо - закључио је Огњен Митровић.

Амбиције

Одбојкаши Јединства боре се за опстанак у Премијер лиги БиХ. Митровићи чврсто вјерују да ће успјети у овој мисији.

- Циљ је опстанак и вјерујем да ћемо успјети у томе. Кроз коју годину волио бих наставити каријеру у неком клубу у Србији - рекао је Огњен.

Срђан има сличне амбиције као и брат, али тренутно су му све мисли усмјерене ка опстанку Јединства у најјачем рангу.

- Не сумњам у нас, играћемо јако до краја и вјерујем да ћемо остварити циљ. Као и брат, и ја бих волио да ми сљедећа станица буде клуб из лиге Србије - додао је Срђан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана