Освојили 225 медаља на 29 међународних турнира у 2021. години

Срна
Foto: срна

ЗВОРНИК - ДЖудо клуб "Српски соко" из Зворника имао је веома успјешну спортску 2021. годину у којој је на 29 међународних турнира и првенстава освојио 225 медаља, од којих су 53 златне, 49 сребрних и 123 бронзане медаље, рекао је данас Срни директор овог клуба Драган Божовић.

Божовић је нагласио да су спортисти овог клуба учествовали на међународним турнирима у Требињу, Тузли, Лакташима, Панчеву, Палама, Добоју, Бањалуци, Прњавору, Бијељини, Сарајеву, Источном Сарајеву, Панчеву, Беочину, Угљевику, Београду и Новом Саду, да би недавно на међународном турниру у Витезу, на коме су освојили по златну и сребрну медаљу, успјешно привели овогодишњу такмичарску сезону.

Према његовим ријечима, ДЖудо клуб "Српски соко" има четири првака БиХ, и то Николу Радивојевића, Стефана Радивојевића, Кристијану Лулеџију и Катарину Мијатовић.

"ДЖудо клуб 'Српски соко' богатији је у овој години и за пет вицешампионских титула у БиХ које су освојили Данијела Кајтазовић, Марија Лулеџија, Милица Тијанић, Огњен Лекић и Николина Јасиковац", рекао је Божовић, који је и тренер у овом клубу.

Он је додао да су овим постигнутим резултатом наведени такмичари изборили репрезентативни статус у БиХ.

Говорећи о успјешности појединаца, Божовић је, не умањујућу значај других, издвојио Николу Радивојевића који има најбоље спортске резултате у 2021. години, у којој је 12. јуна на Палама проглашен за најбољег џудисту Републике Српске, а 26. јуна у Лакташима за џудо-првака БиХ.

Божовић је истакао да је Никола Радивојевић на међународним турнирима у овој години освојио девет медаља, од којих су пет златних, двије сребрне и двије бронзане медаље.

"Све те спортске резултате ДЖудо-клуба 'Српски соко' не би боло могуће постићи без тренера Сузане Дамјановић, Игора Кикића и Драгана Божовића, који спјешно воде овај клуб", рекао је Божовић.

Он подсјетио да тренутно ДЖудо клуб "Српски соко" има више од 90 активних спортиста различитих узраста од полетараца до сениора.

Божовић је изразио наду да ће и у 2022. години спортисти овог клуба остварити још значајније резултате, очекујући да ће све више слабити утицај пандемије вируса корона на календар одржавања турнира, што ће повећати спортски капацитет овог џудо-клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана