Оштре реакције на непримјерен иступ предсједника РС БиХ: Магоди криво све што је српско

Душан Репија
Оштре реакције на непримјерен иступ предсједника РС БиХ: Магоди криво све што је српско

БАЊАЛУКА - Иступ првог човјека Рукометног савеза БиХ Кенана Магоде, у којем на најприземнији начин за све проблеме криви српске чланове Управног одбора, показао је да и даље живи у ратном периоду, иако је од несрећног сукоба прошло безмало три деценије.

Долазак нове гарнитуре људи у руководство најтрофејнијег спорта БиХ, слога на Скупштини, помирљиви тонови и стиснуте руке нису потрајали дуго. Послије само неколико мјесеци дошло је до размимоилажења, а за то је овај пут крив онај који би требало да буде примјер осталима. Магода је показао право лице пребацивши сву кривицу на РСРС, односно колегу у Предсједништву Владимира Бранковића. Отишао је чак до тога да каже: “Неће успјети у својим намјерама. Дали смо Фудбалски савез у руке људима којима је циљ уништити све што има везе са БиХ, Рукометни савез им нећемо дати.”

- Жалосно је уопште коментарисати тако нешто. Овим је много више рекао о себи и ту бих стао - казао је Бранковић.

Приликом доласка Магода је најавио да ће засукати рукаве и кренути да рјешава ситуацију по ситуацију, али се четири мјесеца послије ништа није помјерило. Једино што је инсистирао на постављању Ирфана Смајлагића за селектора, са којим је сарађивао у златно доба сарајевске Босне, када се дијелило и “шаком и капом”. Из Рукометног савеза Републике Српске јуче су оштро реаговали.

- Говорили сте како треба засукати рукаве, а ви сте били у изборној кампањи да бисте након тога отишли у Малезију. Све послове је морао да ради Бранковић и дрзнули сте се да се сада окомите на њега. Нећемо сједити скрштених руку већ ћемо га упитати ко је он да без знања Управног одбора РС БиХ одлучи да новом селектору Ирфану Смајлагићу да плату у нето износу од 5.000 евра, плус остале привилегије. Због чега је одлучио да из текуће сезоне Премијер лиге испадне пет клубова? Рукометни савез Републике Српске још није добио одговор на ово питање и ми и даље тражимо да се ова одлука стави ван снаге - стоји, између осталог, у саопштењу РСРС.

Оно што је охрабрујуће у свему овоме јесте да је Магода усамљен у својим размишљањима јер су за “Глас Српске” то потврдили чланови УО из редова бошњачког и хрватског народа. Свјесни су да је ово аутогол који ће бити централна тема сједнице која је заказана за 3. новембар у Цазину. А требало је да буде другачије, јер је акутних проблема заиста много. Први је фамозни порески број.

Расуло у канцеларији

Оно што се такође десило откако је Кенан Магода главни и одговорни јесте да је РС БиХ избачен из просторија “Енергоинвеста”, те је канцеларију савеза напустила једина запослена и в.д. генералног секретара Тарик Смајовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана