Основан Савез за школски спорт Српске

Срна
Основан Савез за школски спорт Српске

БАЊАЛУКА - Савез за школски спорт Републике Српске основан је данас у Бањалуци, а за предсједника је изабрана Горица Билак Моцоња.

Оснивачкој скупштини у Националном тениском центру у Бањалуци присуствовала је и министар породице омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић која је појаснила да је циљ Савеза да координише Министарством и школама при организацији школских такмичења.

Чабрићева је појаснила да се то односи да се Мале олимпијске игре организују на вишем нивоу, као и да се унаприједи развој школског спорта, часови физичког васпитања или уведе нови спорт, односно Савез ће бити продужена рука Министарства.

Она је истакла да је од 2015. године Република Српска неформална чланица Европске, односно Свјетске федерације школског спорта.

"Формирањем Савеза школског спорта званично ћемо бити репрезентација која наступа под химном, заставом, од данас регуларно са својим Савезом за школски спорт", рекла је Чабрићева.

Моцоња је изјавила да је Савез формиран у складу са Законом о спорту Републике Српске, те навела да су први кораци да се упознају све школе у наредној школској години о овој реорганизацији спорта на нивоу Републике Српске.

"Савез ће утицати на увођење нових спортских дисциплина унутар школског спорта, ослушкивати терен, видјети шта дјеца желе, зашто су заинтересовани и покушати обезбиједити услове за такмичења и друге нетакмичарске активности у оквиру школског спорта", истакла је Моцоња.

Она је навела да је срећна што је изабрана за предсједника и да ће бити настављено са јачањем школског спорта у Српској.

Иницијативни одбор у оквиру којег су савези за школски спорт у Бањалуци, Приједору и Требињу формирао је Савез за школски спорт Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана