О'Саливен одбацио приче о завршетку каријере

ГС
Foto: Агенције

Шестоструки свјетски шампион у снукеру Рони О'Саливен одбацио је јуче приче о завршетку каријере, рекавши да ће неко од колега морати да га "обори са његовог мјеста", прије него што размотри могућност да одустане од снукера.

"Размишљао сам о томе (пензионисању), али да ли се повлачите када сте први на свијету? Можда је то добро вријеме за повлачење, када си на врху... Али не, ја и даље уживам у мом снукеру".

О'Саливен је дошао на Свјетско првенство у Шефилду као први играч свијета, али су многи почели да причају о његовом пензионисању послије изјава колеге Хосеина Вафеија. Ирански снукераш је уочи почетка турнира рекао да О'Саливен, који се сматра најбољим играчем свих времена, није урадио много за снукер, да не поштује тај спорт и да би требало да се повуче.

Рекордер по броју рангираних титула и троцифрених брејкова тада је рекао да му је та изјава смијешна, а јуче је у програму Еуроспорта поново упитан за то.

"Размишљао сам о томе (пензионисању), али да ли се повлачите када сте први на свијету? Можда је то добро вријеме за повлачење, када си на врху... Али не, ја и даље уживам у мом снукеру. И даље уживам да играм. Неко ће морати да ме обори са мог мјеста прије него што почнем да размишљам о повлачењу", рекао је О'Саливен.

Вафеи је постао први снукераш из Ирана учесник Свјетског првенства, а успјех у квалификацијама искористио је да критикује 46-годишњег колегу, који покушава да освоји седму титулу на Крусиблу и изједначи рекорд Стивена Хендрија.

О'Саливен је у недјељу побиједио Дејвида Гилберта са 10:5, а у другом колу играће против бољег из дуела Марка Алена и Скота Доналдсона, преносе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана