“Орлови” свим срцем уз Ирце

Г.С.
“Орлови” свим срцем уз Ирце

ДАБЛИН - Могу ли горди Ирци олакшати пут Србији на Мундијал сазнаћемо вечерас, послије њиховог обрачуна са Португалцима (20.45 часова).

У табору Србије одавно су усмјерили мисли ка 14. новембру и окршају у Лисабону, не полажући много наде да Ирска може изненадити фаворита и евентуално омогућити “орловима” да са ремијем у посљедњем мечу оду на Свјетско првенство. Селектор Драган Стојковић шири оптимизам од доласка на клупу, прихватили су га и фудбалери на крилима добрих игара, што је охрабрујуће и потпуно исправно. Већ данима најављују да иду на побједу, али се сигурно не би бунили да се испостави да им је довољан и реми. За такав расплет потребно им је да Португалци вечерас поклекну у Даблину.

Домаћини су одавно испали из свих комбинација, али су, поносни какви јесу, увијек спремни да се боре за сваки педаљ терена и до посљедњег звиждука судије. У томе су и успјели против Србије, коју су шокирали у самом финишу, док су против Португалаца поклекли у надокнади времена. Све до 90. минута имали су предност у Фару, али се и њима “десио” Кристијано Роналдо. Фантастични ас је са два поготка донио велика три бода својој селекцији, која са два ремија из посљедња два меча пролази даље.

- Кристијано је вјероватно једини фудбалер на свијету који је у стању да на такав начин постигне два гола и донесе побједу свом тиму у самом финишу. Стварно је невјероватан играч. Ипак, успјели смо да их држимо у шаци све до самог краја, криво нам је што нисмо издржали тако у надокнади, али план нам је да то учинимо у четвртак увече - поручио је фудбалер средине терена Џош Кулен.

Он сматра да је прва утакмица показала да Ирска може да се носи са доскорашњим прваком Европе.

- Много самопоуздања смо стекли том партијом и пробаћемо да је поновимо на нашем терену. Само што овог пута желимо да добру игру преточимо и у добар резултат - рекао је Кулен.

Селектора Фернанда Сантоша брине повреда Бернарда Силве, који је и јуче пропустио тренинг, али је нападач Рафаел Леао оптимиста.

- Биће тијесна борба у вези са пласманом на Мундијал. Али ако будемо имали добар приступ мечевима, побиједићемо. Бићемо моћни на терену и узећемо по три бода у оба меча. Ово су два финала за нас, која морамо да добијемо. Не умијемо ми да играмо на неријешено. Јесу противници јаки, међутим, наш план су двије побједе и директан пут у Катар - поручио је Леао.

Уколико би селекција Стивена Кенија савладала Португалце,  

 

Група А

Азербејџан - Луксембург (17), Ирска - Португалија (20.45)

1. Србија    7        5        2        0        16:8   17

2. Португалија    6        5        1        0        16:4   16

3. Луксембург     6        2        0        4        5:14   6

4. Ирска     6        1        2        3        8:8     5

5. Азербејџан      7        0        1        6        4:15   1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана