Орлови се надају трећој срећи против Цеља у полуфиналу Фајнал фора WABA лиге

Милан Зубовић
Орлови се надају трећој срећи против Цеља у полуфиналу Фајнал фора WABA лиге

ПОДГОРИЦА - Пред кошаркашицама Орлова је нови велики изазов на регионалној сцени и у суботу од 16 часова играће полуфинале WABA лиге против Цеља.

Бањалучанке су растерећене отпутовале за Подгорицу, јер су самим пласманом на Фајнал фор направиле одличан резултат. Ипак на томе не желе да стану већ да покушају да направе ново изненађење и оду корак више. Тренеру екипе Драгани Свитилици и њеним изабраницама ово је трећа сезона у регионалном такмичењу. Прву су завршиле са четири побједе, у другој су биле надомак пласмана на Ф4 који су сада успјеле да изборити. Уједно, Бањалучанке су 24 екипа која ће наступити на Ф4 у историји WABA лиге, а долази из девете земље која има свог учесника.

Такмичење у првом дијелу сезоне завршиле су на другом мјесту, иза Будућности, са скором 7-3, док су Суперлигу завршиле на трећој позицији са 8-6. Ипак, тим из Словеније, који је завршио као други, никако им не лежи, јер су ове сезоне поражене оба пута, али се надају да ће бити трећа срећа. Свитлица је први тренер играч на Фајнал фору и четврти жена тренер која води један тим на Ф4 након Стојне Вангеловске из Бијелог Поља, Марине Маљковић са Партизаном и Тање Гатеве из Бероеа, који је био шампион прошле године.

- Хвала домаћину на феноменалној организацији. Сви ми у клубу срећни смо и задовољни што смо се нашли на Фајнал фору, јер смо самим тим направили огроман успјех и у овом тренутку пишемо историју нашег клуба. Направили смо одличан посао који је више од очекиваног. Превазишли смо циљ који смо имали на почетку сезоне. У полуфиналу играмо са екипом која заслужује максималан респект. Цеље се појачало са двије стране играчице које су се добро уклопиле у њихову игру. Очекујем јако занимљиву утакмицу, јер знамо да су агресивна и тркачки расположена екипа, која је уз то добро посложена и уиграна. Од своје екипе очекујем да се покаже у најбољем свјетлу, да има енергију, да свој максимум па шта буде - нагласила је Свитлица.

Тренер словеначког тима упозорио је своје играчице да не смију олако схватити меч са Орловима.

- Двије побједе ове сезоне над Орловима не значе ништа на оваквом турниру и то добро знамо. Психички смо добро припремљени и спремни за утакмицу - рекао је Гргић.

Други полуфинални пар чине домаћин завршног турнира Будућност и Бугарска Монтана, који ће снаге одмјерити од 19 сати. Утакмица за треће мјесто на распореду је у недјељу од 16, а финале од 19 часова.

Градски дерби

Градски дерби Бањалуке у 18. колу Лиге БиХ одиграће Феникс и Млади Крајишник. Објема екипама не иде баш најбоље ове сезоне, тако да ће побједник овог сусрета доста профитирати. Парови, субота: Феникс - М. Крајишник (16), Коњиц - Челик (18). Недјеља: Лавови - Игман (18). Леотар 03 - Орлови (21. март, 15). Јединство - Плеј оф 50:70. Слободни Бановићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана