Орлови остали без Фајнал фора WABA Суперлиге: Слиједи борба за пето мјесто

М. З.
Орлови остали без Фајнал фора WABA Суперлиге: Слиједи борба за пето мјесто

БАЊАЛУКА - Поразом од Монтане на домаћем терену у петом колу WABA Суперлиге кошаркашицама Орлова остала је само теоретска шанса да се могу пласирати на Фајнал фор.

Бањалучанке нису успјеле да задрже елан након освајања Купа Републике Српске прошлог викенда па су морале да честитају играчицама из Бугарске на тријумфу резултатом 81:65.

Орлови су остали на три побједе и седам пораза док Монтана, која држи четврто мјесто на табели, има скор 6-5. Да би прошла даље, екипа Драгане Свитлице мора да добије све четири утакмице до краја, против Дуге у гостима, кући са Загребом, као и двомеч с Будућности, а при томе бугарски тим да изгуби сва три меча, против Цеља у гостима, Лавова и Војводине на свом терену. То дјелује доста нереално тако да Орлови највјероватније неће бранити треће мјесто освојено прошле сезоне.

- Резултат показује да је Монтана била много боља од нас, али није тако. Добро смо играли 35 минута и онда у посљедњих пет све просули. Преостаје нам да се у наредне четири утакмице боримо за пето мјесто на табели што би за наш подмлађени тим био велики успјех. Покушаћемо да извучемо још коју побједу која би нам много значила за самопоуздање пред одлучујуће утакмице у Купу и Лиги БиХ. Јасно је да екипа има потенцијала, али јој треба искуства која стиче на управо оваквим утакмицама. Евидентно је да напредујемо из меча у меч и овим дјевојкама потребно је времена за стасавање - истакла је тренер Орлова Драгана Свитлица за “Глас Српске”.

Најбоља у њеном тиму против Монтане била је Марина Ристић са 14 поена, а поен мање додала је Анђела Шипка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана