"Орлићи" убједљиво поражени од Енглеске

Танјуг
Foto: ФСС

БАЊСКА БИСТРИЦА- Омладинска фудбалска репрезентација Србије убедљиво је вечерас поражена од Енглеске са 4:0 (2:0) у другом колу Европског првенства у Словачкој.

На мечу у Бањској Бистрици прва два гола за Енглезе постигао је нападач Тотенхема Дејн Скарлет у 5. и 40. минуту, а поготке за "Горди Албион" у другом полувремену дали су везиста Астон Виле Карни Чуквуемека у 68. минуту и фудбалер Шефилд јунајтеда Денијел Џебисон у првом минуту судијске надокнаде.

Изабраници Александра Јовића готово извјесно су испали из трке за пласман у полуфинале, с обзиром да их само теорија и право чудо могу одвести у нокаут-фазу.

Фудбалери Србије до 19 година имају један освојен бод гол-разлику 2:6, што је три бода мање од другопласираног Израела, који је савладао Аустрију са 4:2 и има четири бода уз гол-разлику 6:4.

То значи да би у посљедњем колу, 25. јуна у 20 часова, за пролаз у нокаут-фазу Србија морала да савлада Аустрију са четири гола разлике и да се нада да ће Енглеска са три гола разлике да савлада Израел.

Енглеска је лидер Б групе са шест бодова и тријумфом је обезбиједила пласман у полуфинале, док Аустрија нема ниједан бод послије два кола и нема ни теоретске шансе да се пласира у полуфинале.

Међутим, дуел посљедњег кола између Србије и Аустрије биће значајан јер ће одредити путника у бараж за пласман на Свјетско првенство у Индонезији 2023. године.

Ривал у бици за пут на Мундијалито биће трећепласирана селекција А групе, а Србији је са пласман у бараж довољан и реми против Аустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана