ОРК Бањалука жели да направи додатни искорак

Дарко Драгичевић
ОРК Бањалука жели да направи додатни искорак

БАЊАЛУКА - Омладински рукометни клуб Бањалука жели у наредној сезони да направи додатни искорак. Клуб који већ једанаест година успјешно “плови” узбурканим рукометним водама имаће изузетно изазовну сезону.

Квалитетан рад и развој играча дају одличне резултате, а у претходној сезони потврдили су то доминацијом на домаћим паркетима. Све млађе селекције ОРК БЛ у такмичењима Рукометног савеза Републике Српске дошли су до финала омладинских лига гдје су освојили три шампионска трофеја и то у генерацијама 2011/12, 2007/08. и 2005/06. док су сребро донијели клинци рођени 2009/10. Због тога се надају да ће неко да препозна њихов рад и помогне да се он настави.

- Нема сумње да будућност овог узорног спортског клуба зависи дијелом од тога да ли ће локална заједница, Рукометни савез Републике Српске и одговорне институције на републичком нивоу препознати високе домете. Млади рукометаши сањају велике снове, да ли имамо право да их у томе спречавамо? Нама је потребна подршка да наставимо са успјесима и да стварамо нове генерације играча - рекао је предсједник Драшко Будиша.

Клуб жели додатно да напредује, а младићи су прошле године играли и сениорско такмичење.

- Исправан пут и потврда да се кућа прави од темеља јесу наши млади рукометаши који су имали сјајан наступ у Првој лиги Републике Српске гдје су приказали модеран и допадљив рукомет. Практично кадетско-јуниорска екипа која се такмичи у сениорском такмичењу дошла је до сјајног петог мјеста. Сезона која је пред нама донијеће још више изазова јер и друга екипа се укључује у сениорско такмичење, Другу лигу Републике Српске, гдје ће кадети бити ослонац екипе и опет ће бити најмлађи учесник такмичења. Да би се створио играч потребно је управо да прође овај пут и надамо се да ће генерација под вођством тренера Горана Бибића добити прилику да направи квалитетан искорак - додао је Будиша.

Симић иде на ЕП

Велико признање за клуб те уложени рад свих тренера млађих категорија и прве екипе је позив Ивану Симићу да буде дио кадетске репрезентације Србије на Европском првенству које почиње 8. августа. И то је примјер да квалитетан рад увијек доноси резултат те да у Омладинском рукометном клубу стварају  играче и за репрезентацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана