Организатори потврдили да Ђоковић не може играти Ју-Ес Опену

Aгенције
Организатори потврдили да Ђоковић не може играти Ју-Ес Опену

ЊУЈОРК – Српски тенисер Новак Ђоковић дефинитивно неће играти на Ју-Ес Опену ове сезоне пошто ће турнир поштовати одлуку власти.

Ђоковић се налази  на списку пријављених учесника за Ју-Ес Опен, али сада је потпуно јасно да је то било само протоколарно и да неће учествовати на посљедњем гренд слем турниру сезоне.

Организатори турнира објаснили су да нису они ти који му бране да игра на турниру "јер није вакцинисан", него су у питању америчке власти и њихови закони. Нагласили да ће поштовати ова правила и да то значи да неће бити никаквог могућег изузећа, упркос томе што су хиљаде људи потписали петицију да га пусте да игра.

У свом саопштењу, Ју-Ес опен је практично потврдио да је Ђоковићево име на списку учесника ту само зато што тако налажу правила гренд слем турнира, односно да се као седми тенисер свијета "аутоматски квалификовао".

-Ју-Ес опен није увео обавезну вакцинацију за своје учеснике, али ће поштовати одлуку Владе САД која се тиче уласка у земљу невакцинисаних неамеричких држављана - потврђено је из организације турнира чиме се дефинитивно ставила тачка на ову причу, па ће Србин тако продужити одмор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана