Организатор Европског првенства заобишао свјетскe шампионe из Српске

Дарко Драгичевић
Организатор Европског првенства заобишао свјетскe шампионe из Српске

БАЊАЛУКА – На Европском првенству у рафтингу које се до 15.јуна одржава у Коњицу неће учествовати посаде из Републике Српске које су освојиле титулу свјетског шампиона за БиХ.

У бањалучким клубовима (Дајак клуб Бањалука, Рафтинг клуб Кањон) не могу да се помире са одлуком организатора.

Досад је принцип био да БиХ представља по један тим из Републике Српске и ФБиХ. Међутим сад су све позиве око наступа и пријаве игнорисали, па ће екипе које су БиХ донијеле 15 медаља са великим такмичења бити заобиђене.

-БиХ је показала да је земља апсурда. Умјесто да на такмичењу имају најбоље тимове, они су урадили све да наше посаде на учествују на Европском првенству. Из медија смо сазнали за Европско првенство и обратили смо се Кајак-кану и рафтинг савезу ФБиХ да видимо за пријаве. Међутим они су нас игнорисали, пребацивали одговорност на Ривер Гајд неки нови клуб који је организатор. Пребацивали су са једних на друге да би се на крају испоставило да нас не желе на такмичењу и да су пријавили своје посаде. Увијек смо имали принцип да један тим из Републике Српске и један из ФБИХ наступа као репрезентација БиХ. На Свјетском првенству је тако наступала екипа СРК Босна Зеница. А нас су изигнорисали. Обратили смо се свим надлежним јер имају подршку Олимпијског комитета БиХ и тражимо одговор. Нека служи ово на част организатору. Знамо ми ко је све ово урадио али нећемо да износимо прљав веш. Срамота је да екипа које су освајале медаље за БиХ не буду позване. Годинама смо најбоље екипе у БиХ, а ово што се ради је брука и срамота- рекао је капитен мастер тима Драган Бабић, који је истакао да Свјетска рафтинг федерација истакла да неће да се мијеша у унутрашње ствари савеза.

Милена Колобарић истиче да је женска посада Рафтинг клуба Кањон разочарана овим потезима.

-Сви знају колико смо труда уложиле да остваримо што боље резултате за БиХ и сад нам се враћа на овакав начин. Имамо одличну сарадњу са осталим клубовима из ФБиХ, никад нисмо гледали ни вјеру ни нацију и страшно смо разочарани начином на који желе да нас елиминишу с такмичења- поручила је Милена.

Дарко Лазаревић члан У-19 репрезентације истиче да је жеља била да се настави са успјесима након медаља на Свјетском првенству.

-Те медаље су нам биле додатни мотив да се пријавимо за ово такмичење али нам то није дозвољено овом одлуком. Није то спортски и као екипа смо разочарани- истакао је Лазаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана