Оптимизам у Борцу након тријумфа у Посушју: Бићемо све бољи

Душан Репија
Оптимизам у Борцу након тријумфа у Посушју: Бићемо све бољи

ПОСУШЈЕ - Коначно осмијеси на лицима фудбалера Борца и Ненада Лалатовића. Бањалучани су из трећег покушаја стигли до првог славља савладавши Посушје са 2:0 и вратили позитивну атмосферу послије лошег старта сезоне.

Велики камен са срца пао је свима у “црвено-плавом” табору. Уводних 180 минута сезоне, не рачунајући и оно лоше издање у Торшавну, сада је иза Бањалучана који се труде да гледају унапријед. Побједа, каква год, у овом тренутку била је насушно потребна, а посебно радује напредак у игри. Бањалучани су имали и мало среће која им је недостајала раније пошто је Јован Владимир Павловић затресао своју мрежу послије неспоразума са голманом Луком Кукићем, док је тријумф потврдио Дејан Мелег у самом финишу.

- И у најави утакмице рекао сам да је Посушје добар тим, који у сваком тренутку зна шта хоће, али смо и ми знали шта хоћемо. Радује ме да нисмо правили индивидуалне грешке. Полако излазимо из кризе. Рекао сам да нам је потребна једна победа да кренемо напред и надам се да ће у наредном периоду бити све боље. Задовољан сам првим полувременом, сматрам да смо у другом могли одиграти још боље, али како време одмиче, играћемо боље - рекао је Лалатовић.

Осим елиминације почетничких грешака, српски стручњак може да буде задовољан и темпом. Његови момци играли су доста брже него раније, што је резултовало и лакшим уласком у прилике. Прилику на голу добио је искусни Бојан Павловић, а од играча које је имао на располагању, на клупи је, за разлику од претходних утакмица, остао Мелег који је као џокер потврдио тријумф.

- Понекад морате нешто да промените да би се екипа тргла. После грешака које смо направили морао сам неке играче мало да променим. Знам да је био велики притисак на њима и на мени, али ја с тим притиском могу да се носим. Извели смо најбољи могући састав и заслужено тријумфовали - рекао је Лалатовић.

Борац у наредном колу дочекује Игман, што је лијепа прилика за наставак подизања нивоа игре и самопоуздања.

Премијер лига

1. Сарајево 2        2        0        0        7:3     6

2. Ш. Бријег        2        2        0        0        3:0     6

3. Слога     3        1        1        1        8:6     4

4. Жељезничар    2        1        1        0        3:2     4

5. Борац     3        1        1        1        5:5     4

6. Вележ     1        0        1        0        1:1     1

7. Посушје 2        0        1        1        1:3     1

8. Леотар   2        0        1        1        1:5     1

9. Тузла с.  0        0        0        0        0:0     0

10. Зрињски        1        0        0        1        1:2     0

11. Игман   1        0        0        1        0:1     0

12. Слобода        1        0        0        1        0:2     2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана