Опстанак још увијек једини циљ фудбалери Радника

Игор Станишић
Опстанак још увијек једини циљ фудбалери Радника

Бијељина - Оно што су започели прошле сезоне фудбалери Радника настављају и у овој, у којој поново блистају пуним сјајем.

Актуелни освајач Купа Српске и Купа БиХ, који је на крају прошле сезоне први пут изборио пласман на европску сцену у овај шампионат ушао је са жељом да се послије 22 кола нађе међу шест најбољих екипа и тако се пласира у Лигу за првака. Послије 15 мечева Бијељинци се налазе на другом мјесту, а великани као што су Жељезничар, Сарајево, Широки Бријег и Слобода гледају им у леђа. Капитен Радника Станко Остојић сматра да се послије одличних игара циљ није промијенио.

- Импонује нам друга позиција, али наш циљ је и даље да будемо међу шест и тако обезбиједимо опстанак. Ако у томе успијемо, а надам се да хоћемо, тек онда ћемо видјети шта и како даље. Најважније је да смо ове године наставили са добрим партијама и чак смо игру за разлику подигли на још виши ниво. Доласком тренера Небојше Милошевића почели смо да играмо више нападачки, а као резултат тога је већи број постигнутих голова - нагласио је Остојић.

Млади фудбалер Радника Демир Пецо који је у љетњем прелазном року дошао из Вележа, већ у првим утакмицама у дресу клуба из Бијељине, оправдао је указано повјерење.

- Моје добре игре нису остале незапажене и добио сам позив селектора младе репрезентације БиХ Дарка Несторовића. У Бијељини сам примљен на најбољи могући начин, и у клубу имам све што пожелим - истакао је Пецо.

Да би и сљедеће године могао да наступа у најјачем рангу такмичења, на Градском стадиону, у Бијељини ће морати да изграде рефлекторе и унаприједе цјелокупну инфраструктуру. Технички секретар Бијељинаца, Слободан Ђорђић је нагласио да управа ради пуном паром да би обезбиједила несметан рад свих селекција клуба.

- Координација између водећих структура у клубу на челу са предсједником Младеном Крстајићем је на завидном нивоу. У Раднику дужи низ година није била овако добра, права, фудбалска атмосфера која доноси резултате. До нове године ће бити доста тога закључено по питању инфраструктуре. Ту  првенствено мислим на рефлекторе, што нам је обавеза од наредне такмичарске сезоне. Поред њих потребан нам је и помоћни терен са вјештачком травом, имамо још доста посла да одрадимо - рекао је Ђорђић.

Куп

Фудбалери Радника данас је у Власеници требало да играју четвртфинални меч Купа РС, али је он због лошег терена и неповољних временских услова у овом граду по други пут одгођен. Такмичарска комисија ФС РС донијела је одлуку да се ова утакмица одигра 29. новембра у 13 часова у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана