Опрема са знаком „М" стигла у Бањалуку, Угљевик и на Пале

Mozzart
Foto: Mozzart

У традиционалној акцији компаније Mozzart "Нови дресови за нове шампионе" спортска опрема стигла је бројним клубовима широм наше земље.

У новим дресовима заблистале су многе фудбалске, кошаркашке, одбојкашке и рукометне екипе. Све њих у борби за шампионску титулу подржала је компанија Mozzart. Овог пута, опрема са знаком „М" стигла је у Бањалуку, Угљевик и на Пале, на адресе клубова са дугом традицијом.

У новој опреми до нових побједа ће фудбалери ФК Рудар 1925 из Угљевика који се такмиче у Другој лиги Републике Српске.

„Подршка од стране компаније Mozzart нам је дошла у правом тренутку јер се клуб тренутно налази у тежој финансијској ситуацији" - каже Невен Рикић, предсједник УО ФК Рудар Угљевик 1925.

Година оснивања крије се у називу клуба, а у богатој историји остварили су бројне успјехе од којих су највећи двострука титула шампиона Српске и освајача Купа РС, те наступ у Премијер лиги БиХ. Тренутно имају 75 чланова у пионирској, кадетској и сениорској селекцији и 60 полазника у Школи фудбала. У наредном периоду желе да напредују на табели и ојачају омладински погон како би се у потпуности ослонили на сопствени играчки кадар.

Амбициозне планове имају и у ФК Врбас из Бањалуке који се такмичи Подручној лиги Бањалука гдје су 10. на табели. У борбу за успон на љествици и они ће у новим Mozzart дресовима.

„Компанија Mozzart нам је пружила велику помоћ у виду донације дресова без које би клуб баш тешко функционисао и надам се да ће се сарадња наставити", поручује Љубиша Босанчић, предсједник клуба.

У ФК Врбас наступа 150 играча у селекцијама пјетлића, пионира, сениора и ветерана. Из њихових редова потекао је Пеђа Дивљак, некадашњи капитен бањалучког Борца. У наредном периоду желе да санирају клупске просторије, да омасове Школу фудбала и пласирају се у Регионалну лигу.

До нових побједа у новим Mozzart дресовима ће и ФК Јахорина Прача са Пала.

„Подршка коју смо добили од компаније Mozzart је од великог значаја, репрезентативни дресови врхунске квалитете освјежили су боје нашег клуба", каже Авдо Салиспахић, секретар клуба.

Клуб има око 50 чланова, а такмиче у сениорској конкуренцији јединствене Кантоналне лиге Босанско-подрињског кантона Горажде. Тренутно су на 1. мјесту, па не крију амбицију за повратак у Другу лигу Федерације БиХ, а то би могло да им се оствари у новим Mozzart дресовима.

Кроз акцију "Нови дресови за нове шампионе" опреми су се обрадовали у бројним клубовима широм земље, а ову племениту спортску мисију Mozzart ће наставити и у наредном периоду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана