Омладински рукометни клуб БЛ примјер квалитетног рада: Тим створен за десет година

Дарко Драгичевић
Омладински рукометни клуб БЛ примјер квалитетног рада: Тим створен за десет година

БАЊАЛУКА – Омладински рукометни клуб БЛ Бањалука може да се похвали невјероватним податком. Наиме, комплетна екипа која ће наредне сезоне играти Прву лигу Републике Српске створена је у овом клубу и прошла је све млађе селекције.

Младићи из генерације 2006/07. расли су и развијали се као и клуб. Почели су од мини-рукомета, наставили такмичење преко пионира, кадета и сад су дошли у ситуацију да играју сениорско такмичење. Прошле сезоне су освојили другу лигу Републике Српске и изборили виши ранг.

Сви младићи су уз присуство родитеља потписали уговор на двије године, чиме је квалитетан и предан рад челника клуба БЛ награђен вјерношћу талентованих рукометаша. Јединствено је да је клуб организовао колективно потписивање уговора и кренуо одмах са радом.

- Поносни смо на чињеницу да смо са овим младићима потписали уговор на двије године и захвални смо родитељима на подршци и повјерењу. Свих ових година су нам вјеровали да смо на правом путу и на крају надам се да смо сви задовољни. Као клуб смо имали јасну визију шта желимо од старта, а то је да стварамо сопствени играчки кадар Нашу кућу смо, за разлику од других, градили од темеља, од најмлађих категорија. Сад смо дочекали да након 10 година рада имамо наш тим у Првој лиги Републике Српске, састављен од играча који су свих ових година били код нас напредовали, расли - истакао је предсједник клуба Драшко Будиша.

Бањалучани су изборили виши ранг и не одустају од својих планова ни за милиметар.

- У наредном шампионату Републике Српске имаћемо убједљиво најмлађу екипу са просјеком од 16,5 година. Нећемо доводити никог са стране, наш циљ је јасан, а то је даља афирмација ових младих рукометаша и њихов напредак. Желимо да им пружимо све услове да наставе са квалитетним радом, да добијемо још боље услове и надамо се да ће ова бројност, квалитет и јасна визија бити препозната и од надлежних те да ћемо у овој и наредним годинама имати већу подршку. Мислим да смо је својим радом како младићи тако и ми заслужили. Показали смо да је све могуће ако се има јасна визија и план. Сви ми у клубу од управе, тренера играча волимо рукомет, живимо за њега и то онда мора да донесе резултат - додао је Будиша.

Добри људи

Будиша истиче да само резултати нису приоритет клуба.

- Наша је жеља да ови младићи постану не само добри спортисти већ и добри људи и да буду поштовани чиме се год буду бавили у животу. Поносни смо на оно што смо урадили досад и са жељом да неки од њих постане и врхунски рукометаш. Сигурно је да имају талента - додао је Будиша

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана