Олимпијски комитет БиХ окупио најбоље спортисте, њих пет је у посебном програму за ОИ 2024

Kliks
Foto: Olimpijski komitet BiH

Предсједништво Олимпијског комитета БиХ и Извршни комитет ОК БиХ примили су најбоље спортисте, освајаче медаља са Медитеранским играма Оран 2022 и ЕYОФ-а Банска Бистрица 2022.

Пријему је присуствовала пливачица Лана Пудар, која је након двије златне медаље освојене на Медитеранским играма у Орану, одмах затим, у своју колекцију медаља уврстила и историјску златну медаљу са Европског првенства за сениоре у Риму.

Поред Лане пријему су присуствовали и освајачи бронзаних медаља са Медитеранских игара у Орану, из џудоа Лариса Церић, Анђела Самарџић, Тони Милетић, каратеа, Хамза Туруља и Ријад Џухо, те наша млада и перспективна пливачица Иман Авдић која је освојила бронзану медаљу на ЕYОФ-у Банска Бистрица 2022. Такође су били присутни тренери и селектори Дамир Ђедовић, проф.др. Бранислав Црногорац, Асмер Шета, Шејла Сиповић и Евелин Авдић.

Предсједник Олимпијског комитета БиХ проф.др Миланко Мучибабић је рекао да је ово посебна прилика у којој су окупљени најбољи спортисти.

"Данас је посебна прилика у овој кући спорта, јер смо на једном мјесту окупили најбоље спортисте, освајаче медаља у 2022.г. Наши спортисти су нам показали да је њихов напоран рад и посвећеност резултирао изванредним резултатима и освојеним медаљама, што је Олимпијски комитет БиХ подржао", рекао је Мучибабић.

Извршни комитет Олимпијског комитета БиХ је све освајаче медаља у складу са својим могућностима наградио, те се надамо да ће наставити са остварењем врхунских резултата и освајањем медаља.

Тренутно, Олимпијски комитет БиХ подржава 13 најбољих спортиста у њиховом настојању да остваре олимпијску норму за Олимпијске игре Париз 2024 кроз олимпијске стипендије у висини од 625 долара у трајању од 32 мјесеца.
 

Олимпијски комитет БиХ је такође од спонзорских средстава формирао “Програм+” за најбоље од најбољих међу којима се у овом тренутку налазе: Лана Пудар, Амел Тука, Неџад Хусић, Лариса Церић и Месуд Пезер.

Важно је истаћи да ОК БиХ чини све у оквиру својих могућности да помогне спортистима у њиховом узвишеном путу ка постизању врхунских резултата и освајању одличја. Желимо да нагласимо да је то обавеза институција Босне и Херцеговине, као што је то уређено у свим државма у окружењу и Европи.

Олимпијске игре Париз 2024 су пред најбољим спортистима и олимпијцима желимо пуно среће и успјеха на квалификационим такмичењима ка остварењу олимпијске норме.
Задовољство је истакла најбоља бх. спорташица и првакиња Европе Лана Пудар.

"Јако сам поносна и сретна због свих успјеха које сам остварила у овој години. Ово је показатељ да радимо праве ствари које у коначници засијају златом. Надам се да ћу у будућности имати још боље резултате и успјехе. Свакодневно напорно тренирам са својим тимом како бих успјела остварити олимпијску норму за предстојеће Олимпијске игре Париз 2024 и своју државу представити у најбољем свјетлу. Такође се желим захвалити Олимпијском комитету БиХ који је сходно својим могућностима увијек подржавао мене и моју спортску каријеру", изјавила је бх. пливачица Лана Пудар.

Овом приликом обратили су се и тренери, захваливши се на пријему и напорима које Олимпијски комитет БиХ улаже у реализацији њихових програмских задатака и настојањима за остварење олимпијске норме и учешћу на највећој смотри спорта Олимпијским играма Париз 2024.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана