Олимпијац ампутирао прст да би могао наступити у Паризу

Г.С.
Foto: Агенције

Аустралијском олимпијцу и хокејашу на трави Мет Досону ампутиран је прст како би наступио на Олимпијским играма у Паризу.

Аустралијанац је претрпио ужасну повреду прста на десној руци током припрема за Олимпијске игре, што је довело у озбиљну сумњу његову наду да ће се наћи на највећој спортској смотри.

Али, након што је Досону, који је са репрезентацијом освојио сребро у Токију 2020. речено да ће се много брже опоравити ако му ампутирају сломљени дио прста, одлучио се на храбар потез.

“Донио сам одлуку са пластичним хирургом не само због прилике да наступим у Паризу, већ и за живот након тога”, рекао је Досон, а преноси Кликс.

“Најбоља опција је била да 'скинем' врх прста. То је мала промјена у овом тренутку и узбудљив изазов, претпостављам”, додао је.

Објаснио је да није имао много времена да донесе одлуку.

 

“Донио сам одлуку и онда сам назвао своју супругу, а она ми је рекла: 'Не желим да донесеш исхитрену одлуку', али сам већ имао све информације које су ми биле потребне да донесем одлуку не за Париз, већ за живот послије”, тврди Досон који је показао како сада изгледа његов прст.

Његов тренер, Колин Беч, казао је да није сигуран да би урадио исто што и Мет, а хокејаши Аустралије свој наступ у Паризу почињу 27. јула када ће се састати са Аргентином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана