ОКИ Бањалука заузео друго мјесто на завршном турниру Евролиге

М. З.
ОКИ Бањалука заузео друго мјесто на завршном турниру Евролиге

БАЊАЛУКА - Са сребрном медаљом око врата чланови Одбојкашког клуба инвалида Бањалука вратили су се из Пољске са завршног турнира Евролиге.

Четири побједе и пораз донијели су Бањалучанима друго мјесто у групној фази, да би потом славили у полуфиналу, али како су признали, у финалу нису искористили прилику која им се указала да стигну до титуле. У групи су побиједили италијанску Ферману, француски Лион, словеначки Шемпетер и пољски Силесија волеј, док су поражени од Лукавца. Словеначки представник поново је савладан у полуфиналу, док је у финалу Лукавац поново био бољи.

- Наш примарни циљ био је улазак у полуфинале, којег смо и остварили, док смо као секундарни циљ поставили освајање титуле. Иако нисмо успјели да га испунимо, срећни смо због постигнутог успјеха јер бити други у Евролиги није мала ствар и при­ томе донијети медаљу у Бањалуку и Републику Српску - рекао је тренер екипе Драшко Маџар.

Предсједник клуба Новак Грбић поносан је на успјех који су остварили без двојице играча као и уз бројне проблеме са којима се сусрећу већ дужи низ година.

- Потајно смо се надали медаљи коју смо, на велику радост, освојили. Нисмо били комплетни јер Вања Грбић припрема камп, док се један од најбољих играча Александар Цвијановић женио. Вјерујем да бисмо с њима стигли до злата. И поред свих медаља, посебно нас боли однос институција према нама. Проблема имамо много као и обећања да ће бити ријешени, али већ годинама нема ништа од тога. Град Бањалука је једини стао уз нас и да тога није било, не бисмо ни отпутовали у Пољску. Осим њих, нико нам није помогао и сви се правдају да немају средстава мада смо одавно доставили документацију да ћемо путовати. Уз помоћ наших пријатеља успјели смо да на најбољи начин представимо Бањалуку, Републику Српску и Србију, а да није било њих, ништа од овог не би било - казао је Грбић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана