Огњен Тодоровић, фудбалер Леотара: Бићемо бољи него прошле сезоне

Дарко Пашагић
Огњен Тодоровић, фудбалер Леотара: Бићемо бољи него прошле сезоне

ТРЕБИЊЕ - Искусни првотимац Леотара Огњен Тодоровић, који већ другу сезону носи дрес тима са “Полица”, очекује да ће наредна сезона за Требињце бити далеко успјешнија него прошла у којој је опстанак изборен у самом финишу првенства.

По окончању прошлог шампионата “Полице” је напустио велики број фудбалера, каснило се са почетком припрема, а именован је и нови шеф стручног штаба Марко Видојевић.

- Иако је у екипи доста нових играча, сигуран сам да ће ствари лећи на своје мјесто и да ове године навијачи клуба са “Полица”, али ни ми нећемо страховати за очување премијерлигашког статуса. Каснили смо неких седам дана са почетком припрема, тако да нам је био веома згуснут распоред тренинга и утакмица, али смо морали све то да надокнадимо. Уз све то, и временске прилике због високих температура нам нису ишле наруку, али смо све издржали. Нови играчи су се добро уклопили и очекујем да у првенству будемо прави и да из кола у коло играмо све боље - наставио је Тодоровић који је прошле сезоне за Леотар играо као позајмљени играч Зрињског, а ове је потписао уговор до љета 2023. године.

У припремном периоду одигране су четири утакмице и у све четири Требињци су играли неријешено. Леотар је играо са црногорским клубовима Адријом, Арсеналом и Бокељом по 1:1, а у генералној провјери против новог премијерлигаша Игмана из Коњица било је 0:0. У мечу против тима из Котора Тодоровић је био стријелац.

- И није било лоше када се све узме у обзир. Драго ми је и што сам постигао гол, који би могао бити најава успјешне сезоне - рекао је 33-годишњи крилни нападач Требињаца.

Премијерни меч у новом шампионату Леотар ће одиграти већ у суботу, када ће у првом колу од 21 час бити гост Жељезничара на “Грбавици”.

- Играћемо у идеалном вечерњем термину и биће то прилика да се надигравамо са ривалом. Наравно да нико не пријети Жељезничару на његовом стадиону, али их се не бојимо. Једна су од екипа које нису доживјеле велике промјене током паузе, добро их са клупе води Едис Мулалић, али сигурно је да и они имају својих слабих тачака. Управо то морамо покушати да искористимо - додао је Тодоровић.

Шест трофеја

Огњен Тодоровић је један од најуспјешнијих премијерлигашких играча, који ће ове сезоне играти у елити БиХ. Освајао је чак четири шампионске титуле и два пута Куп БиХ. Четири пута узастопно је био првак БиХ (2015. године са Сарајевом, а 2016, 2017. и 2018. са Зрињским). Први трофеј освојио је још 2009. године са Славијом, која је тада била побједник Купа, а пехар у овом такмичењу приграбио је и 2014. године са Сарајевом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана