Огњен Радић, тренер кошаркаша Братунца: Нема замјене за Вејда

Милан Зубовић
Огњен Радић, тренер кошаркаша Братунца: Нема замјене за Вејда

БРАТУНАЦ - Руководство Кошаркашког клуба Братунац не планира да доводи замјену за Антонија Вејда, који је напустио клуб и вратио се у САД због породичних разлога.

Американац је појачао Братунац пред почетак текуће сезоне, када је стигао из Прома, против којег је управо у Доњем Вакуфу одиграо посљедњу утакмицу у Лиги БиХ. Ове сезоне просјечно је биљежио 15,7 поена, 6,3 скока и 4,8 асистенција и био један од бољих играча своје екипе.

- Не планирамо да доводимо замјену за Вејда и у наредних петнаестак дана морамо да се консолидујемо, јер смо десетковани. Ако будемо доводили замјену, биће то након репрезентативне паузе, мада ће то зависити од става управе, али и резултата које будемо остварили. Уколико на вријеме изборимо опстанак, нећемо уопште доводити замјену и “набијати” трошкове - рекао је тренер екипе Огњен Радић.

Као разлоге за повратак кући Американац је навео да му је сестра остала без посла, јер као медицински радник није жељела да се вакцинише па га је отац приморао да се врати, јер имају хипотеку. Проблеме Радићу није створио само одлазак Вејда, већ и повреде Николе Ћирковића и Стефана Миловановића.

- Ћирковић има дисторзију скочног зглоба и надам се да ће бити спреман за утакмицу са Посушјем, док га сигурно неће бити против Слободе у сљедећем колу. Ситуација са Миловановићем је много тежа. Он је повриједио хрскавицу кољена па ће морати урадити артроскопију и опоравак ће трајати много дуже, тако да ће прилику добити млађи играчи који су до сада имали мању минутажу - рекао је Радић.

Братунчани играју своју најбољу сезону у Лиги БиХ од када су 2018. године као шампиони Републике Српске стекли право наступа у њој. До сада су уписали осам побједа и шест пораза.

- На осам смо тријумфа и претпоставка је да су нам потребне још једна или двије побједе, у зависности од осталих резултата, да обезбиједимо опстанак, односно будемо шести или седми на табели првог дијела такмичења. Немамо императив наступа у Лиги шест, поготово након пораза од Прома у посљедњем колу, што нас је удаљило од тога. Циљ нам је да се што боље позиционирамо и не стрепимо у самом финишу, јер нема Лиге за останак - исткао је Радић.

Остатак сезоне

До краја сезоне Лиге БиХ треба да буде одиграно још 11 кола, а Братунац ће наступити на девет утакмица. Слободан је у 21 (због одустајања Челика) и 25. колу (по календару такмичења). Чекају га сусрети са Слободом, Посушјем, Младости, Спарсом, Борцем, Босном Ројал, Широким, Леотаром и Зрињским.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана