Огњен Павловић нови предсједник Џудо савеза БиХ

Д.К.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Нови предсједник Џудо савеза БиХ је Огњен Павловић, одлучено је на Изборној скупштини.

Зворничанин је на челу наслиједио дугогодишњег првог човјека Бранислава Црногорца, а добио је једногласну подршку делегате најтрофејнијег спортског савеза у БиХ.
Павловић је уједно постао најмлађи предсједник у новијој историји савеза, а добио је повјерење делегата сва три народа. 

- Циљ ми је да џудо и даље буде спорт број један у БиХ када је ријеч о резултатима, као и да донесмо прву олимпијску медаљу. Сигуран сам да ћемо бити узор осталим спортским савезима у свим сегментима – нагласио је Павловић. 

Додао да ће акценат бити на спортистима, обезбијеђивању максималних услова за њихов рад и напердак.

- Радићемо на едукацији тренера, као полазној тачки за остварење било којег циља. Перманентно ћемо унапређивати техничке организације домаћих такмичења, а лобирати за стварање услова за организацију неких нових великих међународних такмичења – рекао је Павловић.

Приоритет је и јачање клубова као основних ћелија кровне куће џудоа.

- Ново руководство првенствено ће јачати клубове и радити на масовности и квалитету кроз едукативне тренинг кампове. Кроз све те активности трудићемо се да подигнемо видљивост савеза и нашег спорта на нови ниво. Пред нама је велики изазов и обавеза, али сам сигуран да ћу заједно са мојим сарадницима превазићи сваку препреку и унаприједити наш спорт у свим сегментима и на понос свих – закључио је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана