Огњен Короман за “Глас Српске”: Тражим борбу, дуел и залагање

Дејан Кондић
Огњен Короман за “Глас Српске”: Тражим борбу, дуел и залагање

ДЕРВЕНТА - Након серије од 14 утакмица без побједе управа Текстилца морала је реаговати. Клуб се растао са дојучерашњим тренером Даријом Пурићем и повјерење указао Огњену Короману који је обављао функцију спортског директора. Некадашњи репрезентативац Југославије ремијем (1:1) против новоградске Слободе у Дервенти дебитовао је на клупи “кројача”.

Бивши стратег омладинаца Црвене звезде, Жаркова и Смедерева у разговору за “Глас Српске” признао је да зна само половину актуелног састава, али додаје да ће врло брзо похватати све конце и подићи екипу, која је у великом паду. Екипа је у минулом колу показала реакцију. Са играчем мање је повела, али на крају нису издржали притисак и Слобода је однијела један бод.

- Пробудио сам их мало, нашао им “жицу”. Више су се борили и трудили против екипе из Новог Града. Морамо још јаче радити. Тренер сам који од својих играча тражи три ствари, борбу, дуел и залагање. Момци не смију бити одсутни као досад, имају квалитет, то су и показали - промуклим гласом је рекао Короман и признао да је много викао на прошлој утакмици.

Повратник на тренерску клупу поручује да Текстилац неће доводити нова појачања и додаје да вјерује у актуелни играчки кадар. Сматра да Дервенћани на крају шампионата могу бити међу првих десет екипа у Првој лиги Републике Српске, иако тренутно са три освојена бода дијеле посљедње мјесто са Алфа Модричом. Признао је да нема тренерског узора, али јасно истиче да зна како ће играти његов тим.

- Мислим да могу да унаприједим екипу, да идемо према горе. Волим игру по боку, брзе крилне играче, добре офанзивне бекове. Играћемо такозвани директни фудбал, без неке лепршавости у везном реду, са форсирањем бокова, да ривале угрожавамо из полуконтри и контри. Имамо играче за такву игру. Тешко да можемо нешто направити из посједа - објаснио је Короман.

Против Рудар Приједора у Купу

У дербију шеснаестине финала Купа Републике Српске Текстилац је сутра од 16 часова домаћин Рудар Приједору.

- Играћемо у комбинованом саставу, са доста млађих играча. Фокусираћемо се на првенство да што прије изађемо из опасне зоне. Много ћемо радити и мислим да ћемо кроз рад доћи до жељеног резултата - рекао је Короман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана