Огласио се и Киријос: Нисам увриједио Циципаса

Танјуг
Огласио се и Киријос: Нисам увриједио Циципаса

ЛОНДОН - Аустралијски тенисер Ник Кирјос демантовао је да је показао непоштовање према Грку Стефаносу Циципасу током меча трећег кола Вимблона, преносе британски медији. Кирјос је синоћ изборио пласман у осмину финала трећег гренд слем турнира сезоне, пошто је побједио Циципаса 6:7 (2:7), 6:4, 6:3, 7:6 (9:7).

Двојица тенисера су се често препирала током меча, а неколико пута су један другог гађали лоптицама на мрежи.

Циципас је после меча изјавио да Киријос током мечева малтретира противнике, као и да је насилан према својим ривалима.

"Не знам шта да кажем. Како сам ја то био насилан према њему? Он је био тај који је мене гађао лоптицама. Он је био тај који је лоптицом погодио навијача. Нисам увриједио Стефаноса. Нисам му показао непоштовање, осим што сам се расправљао са судијом", рекао је аустралијски тенисер.

Он тврди да је грчки тенисер одговоран за инциденте.

"Вјероватно бих се и ја тако понашао да ме неко стално побјеђује. Можда би требало да смисли како да ме побједи на терену, а онда да се окрене својим плановима како да ми забрани да не наступам на турнирима. Филип Крајиновић није гађао навијаче док сам играо са њим. Он није погодио навијача. Зато сам и рекао судији да мислим да Стефанос не би требало да буде на терену. Сигуран сам да бих ја био удаљен са терена да су улоге биле замењење", истакао је Киријос.

Аустралијски тенисер ће у осмини финала играти против Американца Брендона Накашиме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана