Огласила се Пенг: Никада нисам нестала, чему толика брига?

ГС
Foto: Архива

Кинеска тенисерка Шуаи Пенг поново је оповргла наводе да је оптужила некадашњег потпредсједника Владе Кине за сексуално злостављање, истакла је да никада није нестала и да не разумије због чега се толики број људи забринуо за њен живот.

Пенг је дала интервју за чувени Л’Екип, био је то први њен разговор са медијима који нису из Кине. Ипак, француски лист истиче да је интервју одржан у контролисаним условима – тенисерка је говорила на кинеском, а за превод је био задужен човјек из Олимпијског комитета Кине.

Прво питање односило се на објаву која се појавила у новембру, у којој је оптужила некадашњег потпредсједника Владе Кине за сексуално злостављање.

„Сексуални напад? Никада нисам рекла да ме је неко сексуално напао“, рекла је Кинескиња.

„Тај пост је довео до огромног неспоразума. Не желим да се тај пост погрешно тумачи“.

Послије само пола сата порука је обрисана са друштвених мрежа.

„Ја сам је избрисала. Зашто? Зато што сам тако жељела“.

Пенг није дала јасан одговор на питање да ли је имала проблеме са кинеским властима од тренутка објаве.

„Желим да кажем да су емоције, спорт и политика три одвојене ствари. Моје романтичне проблеме, мој приватни живот не треба мијешати са спортом и политиком“.

Упитана какав је њен живот био од новембра, рекла је:

„Како и треба да буде, ништа посебно“.

Поводом њених оптужби, а касније и нестанка из јавног живота, огласиле су се њене бројне колеге које су захтјевале да се ситуација разјасни, покренута је кампања ‘Где је Шуаи Пенг’, а WТА је суспендовао турнире у Кини, пошто није успео да ступи у контакт са тенисерком.

„Желим да знам чему толика брига? Никада нисам нестала. Једноставно ми је много људи слало поруке, међу њима и Међунардони олимпијски комитет. Било је немогуће да одговорим свима. Касније сам сам се чула и са људима из WТА“, објаснила је Пенг.

Послије свега, 36-годишњакиња је најавила крај каријере.

„С обзиром на моје године, бројне операције, и на то да ме је пандемија приморала да направим дугу паузу, биће тешко да се вратим на некадашњи ниво“, додала је Пенг, преноси Спорт Клуб.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана