ОФК Спартак 2013 проширује капацитете: Донаторско вече за будуће нараштаје

Г.С.
ОФК Спартак 2013 проширује капацитете: Донаторско вече за будуће нараштаје

БАЊАЛУКА - Омладински фудбалски клуб Спартак 2013 у уторак од 19 часова, у свадбеном салону на бањалучком велесајму одржаће донаторско вече с циљем да буде прикупљен дио средства за изградњу спортског објекта, за чију реализацију је потребно 1.060.000 марака.

Клуб на чијем су челу предсједник Александар Врховац и директор Игор Врховац има амбициозне планове, а циљ им је да у наредној години побољшају услове за рад и тренирање.

- Прерасли смо властите капацитете, потребни су нам додатни услови за рад и терени за тренинг. Дошли смо на идеју и почели реализацију спортског објекта који се простире на 7.500 квадратних метара, од чега је 650 затвореног простора. Изградња спортског центра замишљена је у три етапе. У првој је планирана припрема терена, дренажа, постављање траве, ограда, освјетљење рефлекторима, свлачионице... и то улагање износи 670.000 марака. У другој етапи планирана је теретана, затворени простор за вјежбање и играоница у вриједности 215.000 марака, а у трећој простор за опоравак са свим пратећим објектима, стаза за трчање и простор за сједење и одмор, а то би по процјени требало да кошта 175.000 - нагласио је Игор Врховац, који је додао да је на донаторску вечеру позван велики број привредних субјеката и да је дружење безобавезно.

Овај клуб, који је прије свега посвећен раду са млађим категоријама, тренутно има 500 чланова.

- До појаве вируса корона имали смо 600 чланова, али је пандемија утицала на то да се тај број смањи. Од ове године активирали смо и женску екипу ЖФК БСК-Спартак 2013, која игра Прву лигу Српске, има 60 дјевојчица и озбиљно смо посвећени раду са њима те се надам да ћемо успјети реализовати овај пројекат - додао је Игор Врховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана