Одржано донаторско вече за завршетак инвестиција

Srna
Foto: Agencije

ДОБОЈ - У Добоју је одржано донаторско вече инфраструктурне пројекте Фудбалског клуба "Слога" који наступа у Премијер лиги БиХ, а неопходно му је да стадион "Луке" добије лиценцу за ову лигу.

 


Фудбалски клуб /ФК/ "Слога" Добој је позитиван примјер у Републици Српској како се могу одрадити добре ствари у тешко и сложено вријеме, рекао је вечерас предсједнику Фудбалског савеза БиХ Вици Зељковићу којемје уручена плакета за подршку пројектима овог клуба.

Зељковић је навео да Фудбалски савез спроводи активности како би се олакшао рад клубовима, укључујући и добојску "Слогу".

"Већ је урађен терен са вјештачком травом. Потписан је уговор за изградњу новог терена са вјештачком травом. Учествујемо са градом и `Слогом` на изградњи трибине и свлачионица и у наредном периоду треба да окончамо договор, уговор, споразум о изградњи терена са природном травом", рекао је Зељковић новинарима.

Предсједник "Слоге" Мирослав Кршић изјавио је да је око 1.200.000 КМ неопходно да би објекат стадиона "Луке" задовољио минималне услове за добијање лиценце неопходне за наступ у Премијер лиги БиХ.

Сезона у Премијер лиги почиње 25. фебруара, а Кршић каже да предузимају све активности да се "Луке" ставе у функцију на радост навијача, али и свих љубитеља фудбала.

"То је објекат који се ради са свлачионицама и свим помоћним објектима уз западну трибину. Поред тога, на источној трибини потребно је обезбиједити столице, урадити одређене ствари на терену и тако створити минималне услове", изјавио је Кршић.

Кршић је за допринос у раду овог спортског друштва, уручио плакете и представнику Развојног центра за младе из Београда Александри Кнежевић, посланику у Представничком дому Парламента БиХ Обрену Петровићу и градоначелнику Добоја Борису Јеринићу.

Јеринић је рекао да је задовољан вечерашњим великим одзивом друштвено одговорних привредника који подржавају добојску "Слогу".

"Ова регија, овај фудбалски клуб заслужује да буде у Премијер лиги, да буде међу најбољима. Вјерујем да ћемо то оправдати", изјавио је Јеринић.

Он је најавио и почетак рада Женског фудбалског клуба "Слога", чије оснивање је обавеза клубова који учествују у Премијер лиги БиХ.

Градоначелник је задовољан што овај град има три премијерлигаша.

Свечаности су вечерас присуствовали и министри из Добоја у Влади Републике Српске Милош Букејловић /правде/ и Севлид Хуртић /трговине и туризма/, посланици у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић и Александар Суботић, као и посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и Обрен Петровић.

На "Фејсбук" страници Спортског друштва ФК "Слога" наводи се да је основана и са радом почиње и женска селекција.

Састанак, прозивка и први тренинг биће одржани сутра у 11.00 часова на стадиону "Луке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана