Одржана "Друга Борикова промоција спорта": За будуће асове

Дејан Кондић
Одржана "Друга Борикова промоција спорта": За будуће асове

БАЊАЛУКА - Вриска, граја, осмијеси, голови, кошеви, поени...Све смо ово имали прилику да видимо на "Дргуој Бориковој промоцији спорта" одржаној у Бањалуци.

Спортска дворана "Центар" и њено окружење били су тијесни да приме преко 2000 предшколаца, основаца и средњошколаца који су кроз интерактивне радионице, демонстрације и такмичења моћи да се упознају са разним спортовима и клубовима.

- Спортски центар "Борик жели да има велику улогу у развоју спорта, рекреације и превенције болести наше дјеце. Поред наших обавеза, које нам стоје у статуту, по којима смо дужни да уредимо објекте и да клубовима омогућимо нормалне услове за тренинге и одигравање утакмица, желимо да учествујемо у омасовљену спорта, да дођемо до све дјеце у градским и посебно приградским насељима. Циљ и идеја ове манифестације је да дођемо до дјеце која неће имати прилику да се сусретну са свим спортовима који постоје у нашем граду. Сва дјеца су пробала све спортове и то је била наша идеја - истакао је Ненад Талић, директор СЦ "Борик".

Клинци су уживали.

- Лијепо ми је било. Све сам видио. Карате ми се највише свидио - рекао је један Душан из Школе спорта Звјездица.

Било је и оних који не прате спорт.

- Занимљиво је, иако не пратим толико спорт - признала је Николија, ученик четвртог разреда Основне школе "Бранко Радичевић.

Некадашњи атлетичар и мајстор плеса Саша Кецман загријао је клинце.

- Од сада сам чика Саша, тако су ме прозвали, добро, године...Пробали смо мало плеса, урадили који скип, скок, углавном је био циљ да дјеци буде занимљиво. Са клинцима је увијек интересантно и трудим се да имамо добру интеракцију. Дјеца су сјајна - нагласио је Кецман.

Дјевојчице су похрлиле на руклметни терен и заиграле са пиониркама Борца.

- Било је фантастично. Дјеца су задовољна што је најважније. Направили смо тренинг, одиграли неку утакмицу. Септембар је мјесец за упис на рукомет, први мјесец код нас се чланарина не плаћа и надам се да ће избор неких од њих бити управо рукомет - рекла је тренер у ЖРК Борац Марија Шеховац.

Телефони су остали у џеповима, захваљујући и шаху, односно Немањи Шипки и ШĶ Гамбит.

- Сви клинци за таблама данас су били наши гости, дакле, не чланови клуба. На то сам посебно поносан. Као и у свему онолико колико им све ово приближиш, толико ће дјеци то бити и интересантно. Трудимо се све ове године и само у нашем клубу има преко 80. дјеце који се баве овим спортом - открио је Шипка.

Медицински штанд

Ниједна утакмица не може почети без присуства дежурног љекара. И тај, важан, медицински, дио приче који иде руку под руку са спортом имао је свој штанд у СД "Центар".

- Ми смо овдје у, да тако кажем, радној обавези. Позвани смо да представимо пологон прве помоћи. Уједно промовишемо и Медицинску школу. Овдје су чланови наше секције прве помоћи, који успјешно учествују на такмичењима. Долазак овдје је пун погодак и то је и мотивација за све наше ученике - рекла је професор у бањалучкој Медицинској школи Татјана Иванковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана