Одржан кошаркашки Сабор

Срна
Одржан кошаркашки Сабор

ГРАДИШКА - У Градишци је вечерас одржан традиционални Кошаркашки сабор, централни догађај био је дуел репрезентација Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије, а осим спортског надметања подијељене су награде и признања заслужним појединцима и најбољим кошаркашима.

У утакмици репрезентација Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије славили су кошаркаши Србије резултатом 103:73.

Овом мечу претходила је утакмица женских селекција Републике Српске и Прве женске кошаркашке лиге Србије у којој је резултат био 67:59 за тим Србије.

Кошаркашки сабор почео је јуче сусретима мушких У15 и У16 репрезентација Србије и Републике Српске, гдје су селекције Србије, такође, оствариле убједљиве побједе.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић истакао је да је овогодишњи Сабор био веома успјешан и одлично организован, те да је публика у Градишци могла да ужива у одличним наступима младих кошаркаша и кошаркашица.

Он је захвалио Градишци и управи градишке Арене који су омогућили одличне услове за одржавање ове манифестације, те најавио да ће Кошаркашки сабор сваке године бити организован у другој локалној заједници.

Поводом 30 година Кошаркашког савеза Републике Српске, Кошаркашкој лиги Србије додијељена је Златна плакета за изузетан допринос развоју кошарке у Српској, коју је Ђурђевић уручио доректору ове лиге Александру Грујину.

Грујин рекао је да је било изузетно задовољство бити гост у Градишци и Републици Српској и видјети младе и талентоване кошаркаше који су будућност српске кошарке.

У полувремену меча кошаркаши реперезентација Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије такмичили су се у шутирању тројки и закуцавању.

Најбољи тројкаш био је репрезентативац Републике Српске Бојан Лулић, а у закуцавању Лазар Ђоковић из Кошаркашке лиге Србије.

Уручена су у и признања за најбољег кошаркаша и кошаркашицу Републике Српске у овој години, капитену “Игокее” Марку Јошилу и Владинки Ерак из екипе “Орлова”.

Кошаркашки сабор по 24. пут организовао је Кошаркашки савез Републике Српске, а покровитељи су Министарство породице и спорта Републике Српске и град Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана