Одлазак шампиона: Легендарни боксер СФРЈ, преминуо у 97. години

Курир
Одлазак шампиона: Легендарни боксер СФРЈ, преминуо у 97. години

ЗАГРЕБ - Бивши шампион Хрватске и Југославије у тешкој категорији, чувени боксер Здравко Вузем, преминуо је у 97. години живота.

Боксом се почео бавити четрдесетих година прошлог вијека, тачније након Другог свјетског рата у Загребу. Постао је члан Боксерског клуба Локомотива, а 1952. године постао је првак Загреба, Хрватске, а потом и Југославије.

Као члан БК Локомотива имао је више од 250 борби, а борио се и побјеђивао широм Европе – у Холандији, Финској, Норвешкој, Шведској и Њемачкој.

Након блиставе боксeрске каријере, кренуо је трeнерским путем. Дуги низ година радио је као тренер у Загребу, а по одласку у пензију живио је у свом родном мјесту – Крапинским Топлицама.

Побједио смрт

Прије 25 година дијагностификован му је рак панкреаса и љекари су му давали неколико мјесеци живота, али велики борац успио је да побиједи и смрт. Опоравио се мимо свих прогноза и доживио дубоку старост.

Био је изузетно виталан и активан чак и након што је прешао 90. годину. Редовно је вјежбао, радио гимнастику, пливао и возио бицикл по 30 километара дневно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана