Одиграни мечеви осмине финала Купа Републике Српске: Звијезда пеналима срушила Слободу

Душан Репија
Одиграни мечеви осмине финала Купа Републике Српске: Звијезда пеналима срушила Слободу

НОВИ ГРАД - Фудбалери Звијезде 09 пласирали су се у четвртфинале Купа Републике Српске пошто су послије бољег извођења пенала савладали Слободу у Новом Граду - 0:0 (5:4).

Дуел екипа које имају највише амбиције у Првој лиги Републике Српске није био превише занимљив па је послије 90 минута на семафору стајало 0:0, а гости су били срећнији и концентрисанији приликом извођења пенала. Кључни тренутак десио се у четвртој серији, када је голман Бијељинаца Лазар Кулић зауставио шут Марина Самарџића. Гол за побједу и велико славље гостију постигао је Андреј Ђурић. Овај тријумф сигурно ће много значити и када је ријеч о самопоуздању момака Срђана Шушића који су у досадашњем дијелу првенства имали неколико непланираних киксева па већ касне десет бодова за лидером Крупом.

Тим из кањона Врбаса, који иначе и брани пехар освојен прошле сезоне, лако је пребродио гостовање код Козаре. Иако је Владимир Илић измијешао карте и одморио неколико стандардних првотимаца, домаћин није имао никакву шансу. Голове за побједу већ у првом полувремену постигли су Александар Петровић, Слободан Ђекић и Душан Челар, па је друго било само формалност.

Највеће изненађење направио је Текстилац којем не цвјетају руже у шампионату. Дервенћани су искористили одлуку тренера Леотара Марка Максимовића да шансу укаже резервистима и најмлађим првотимцима па су славили са 3:0 и избацили премијерлигаша. Два поготка постигао је Љубиша Рељић, а једном се у стријелце уписао резервиста Милан Брковић.

Сезону из снова и даље имају Лакташи. Након што су на старту Купа БиХ елиминисали Игман и у међувремену Фамос испратили са пет лопти у мрежи, сада су на Предграђу били још убједљивији. Голман Жељезничар Спорт тима Вељко Таминџија био је немоћан, баш као и његови саиграчи, па су момци Миљана Бајића постигли чак шест погодака и то након што је Марко Блануша већ у другом минуту домаће довео у вођство. Услиједила је права канонада Лакташа који су за мање од 70 минута игре постигли пест голова и оправдали епитет најпријатнијег изненађења сезоне у фудбалу Српске.

Добру серију наставила је и Славија која је у Омарској славила са 2:0 головима Луке Асентића и Николе Бјелоша.

Резултати

Омарска - Славија 0:2, Дрина (З) - Подриње 2:2 (пенали 6:7), Слобода (НГ) - Звијезда 09 0:0 (пенали 4:5), Текстилац - Леотар 3:0, Прогрес - Стакорина 0:0 (пенали 3:4), Козара - Крупа 0:3, Жељезничар Спорт тим - Лакташи 1:6. Термин за утакмицу Сутјеска - Борац биће накнадно одређен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана