Одговор Локомотиве: Ако нисмо имали право, зашто смо играли бараж за Прву лигу

Д.Д.
Одговор Локомотиве: Ако нисмо имали право, зашто смо играли бараж за Прву лигу

БРЧКО – Управни одбор Рукометног клуба Локомотива Брчко одговорио је на изјаву предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића да немају право наступа у Првој лиги.

У саопштењу клуба се питају зашто им је онда дозвољено да играју утакмице баража, ако се знало да не могу у виши ранг.

-Непријатно смо изненађени и затекла нас је Ваша изјава у којој сте навели да наш клуб нема право играња у Првој лиги Републике Српске. У Члану 9. Пропозиција РС РС тачно је да пише да уколико екипа напусти било које такмичење нема право три сезоне да се пласира у виши ранг. Подсјећамо рукометне раднике и оне који одлучују о рукометном спорту да РК Локомотива није одустао, није искључен нити напустио такмичење,  ми смо сезону 2020/2021. уредно завршили одиграли до краја и платили све обавезе. Своје такмичење наставили смо у складу са Пропозицијама РС РС од  Друге лиге  и постепено смо градили свој тим и ојачавали склуб јер Брчко заслужује да има прволигаша и наши млади играчи заслужују да играју Прву лигу!-наводи се у саопштењу.

У Локомотиви истичу да је ово управо трећа сезона у којој се екипа такмичи.

-И поред тога што смо уредно завршили такмичење ако РС Републике Српске тумачи да немамо право три сезоне да се пласирамо у виши ранг подсјећамо Вас да су и те три сезоне прошле 2021/2022,2022/2023,2023/2024. Ми своје право као прволигаш остварујемо од сезоне 2024/2025, те ако на то нисмо имали право није нам јасно зашто смо играли бараж?! У том случају бараж са истока су требале да играју другопласирана и трећепласирана екипа што у поменутом баражу није био случај, колико ми знамо а објављено је и на службеној страници савеза као и у Билтенима,бараж је био за улазак у Прву лигу. Зашто је нама онда дозвољено да  ИГРАМО БАРАЖ ЗА УЛАЗАК У ПРВУ ЛИГУ  ако нисмо имали право да уђемо у Прву лигу?! Право наших играча које су остварили на терену али и право нашег клуба спремни смо бранити по сваку цијену !Невјероватно нам дјелује информација да постоје рукометни радници које се не радују оживљавању једног рукометног клуба и рукометне школе која је дала прегршт добрих играча. Наш закључак је да смо у складу са Пропозицијама остварили повратак у највиши ранг такмичење и да у складу са тим желимо да се такмичимо у Првој лиги. Управни одбор Рукометног савеза Републике Српске ће одлучити хоће ли то бити Прва лига Републике Српске или Прва лига Федерације БиХ!-додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана