Одговор КК Радник : Напади на погрешну мету

Г.С.
Одговор КК Радник : Напади на погрешну мету

БИЈЕЉИНА - Управни одбор Кошаркашког клуба Радник огласио се након негативних реакција из Будућности на додјелу срестава из градског буџета.

Наиме, према приједлогу Савјета за спорт овај клуб би требао да добије 130.000 марака а њихов градски ривал 40.000

У Раднику истичу да су коментари поводом тога непотребни те да није ранг такмичења једино мјерило

-Злонамјерни наводи у појединим медијима на рачун КК„Радник“ у вези са „неправедном“ расподјелом новца из градског буџета, још један су у низу неуспјелих покушаја приватног бијељинског клуба, вођеног искључиво личним интересима, да срамним оптужбама на рачун Радника покушају одбранити дугогодишње енормно „исисавање“ новца из локалне касе”, саопштено је из Управног одбора КК Радник  Бијељина.

Они наводе да су управо због недостатка новца били приморани да напусте првенство БиХ.

-Душебрижници би требало да имају на уму да је Радник задржао премијерлигашки статус на паркету, али да је лоша финансијска ситуација условила иступање из овог ранга и стављање фокуса на развој млађих категорија из сопственог погона”, наводи се у саопштењу Управног одбора.

Додају да то не могу разумјети они којима је, како кажу, кошарка најбољи начин за богаћење и лагодан живот.

-Навикнути да од спорта праве уносан приватни бизнис, захватањем великог „колача“ из градске касе, док истовремено младе играче продају другим клубовима, од чега бијељински спорт нема никакве користи, јавност не би требало да буде зачуђена што им посљедња расподјела из буџета није по вољи. Као што је познато, њиховим апетитима годинама се удовољавало новцем свих грађана, на штету градског клуба, који се све вријеме држао по страни и затварао очи пред очигледном неправдом”, напомињу из КК Радник.

Додају и да се у Правилнику о расподјели средстава за спорт јасно наводи да спортски клубови и удружења која баштине традицију спортског друштва Радник имају право на већи износ средстава.

-Такође, према Правилнику, један од услова за добијање новца из буџета јесте да би клубови требало да се такмиче и са млађим селекцијама под окриљем Кошаркашког савеза Републике Српске, што није случај код свих клубова. Зато питамо, чему галама и упирање прстом у погрешну мету, оних који су приватна иницијатива, не испуњавају услове из Правилника, а годинама „лопатама згрћу“ јавни новац у приватне џепове?! Радник је у својој више од шест деценија дугој и богатој традицији изњедрио бројне врхунске играче, који су наступали у најпознатијим клубовима и освајали европске титуле”, наводи се у саопштењу.

Како кажу из Управног одбора овог клуба, такав континуитет резултата, упркос отежавајућим условима рада, градски клуб упорно настоји да одржи, а то потврђује и чињеница да, како кажу, тренутно имају четири репрезентативца Републике Српске и БиХ у млађим селекцијама.

-Само у протеклих 10-ак година клуб је освојио пет титула Прве лиге Републике Српске, наступио неколико сезона у Премијер лиги БиХ, гдје је два пута учествовао и у Лиги за првака, три пута играо финале Купа Републике Српске, те једном у Фајнал-фор купу БиХ. Са млађим селекцијама освојио је прегршт медаља, како на домаћим, тако и на међународним такмичењима. За разлику од других, КК Радник“учествује са свим млађим селекцијама у такмичарским лигама Републике Српске и БиХ и игра двије сениорске лиге.

Додају да истовремено, не наплаћују чланарине, превоз на утакмице, опрему, чарапе и рекламне шољице, као што је пракса у „бизнис клубовима“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана