Одговор АПК 22.април: Тражили смо састанак у Министарству, ФИНА не покрива све трошкове Лекићу

Д.Д.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Академски пливачки клуб "22.АПРИЛ" истиче да је у више наврата контактирао Министарство породице, омладине и спорта и покушавао да закаже састанак са министрицом Селмом Чабрић.

У бањалучком клубу наводе да је посљедњи допис послан је 08. јуна 2023. године, међутим никакав одговор нису добили из Министарства.

У саопштењу клуба се наводи:

- Тврдње да ФИНА покрива трошкове одласка Јована Лекића на СП нису тачне. Тачни трошкови путовања износе:Нагасаки: 1.007,00 еура Авио карта: 2.300,00 еура . Субвенција од ФИНЕ износи свега 1300,00 долара, што није покрило пуни износ трошкова. Смјештај у Фукуоки кошта 211 долара по дану, што укупно износи 2110,00 долара за десетодневни боравак. 

Субвенција од ФИНЕ износи 185 долара, такође недовољно за покривање пуних трошкова.

Поред трошкова путовања на Свјетско првенство, Јован Лекић је прошао кроз додатне припреме. 

У јануару, Јован је провео вријеме у Дубровнику, гдје је имао интензивне припреме. Након тога, у мају је боравио у Сиерра Невади, Шпанија, гдје је наставио са специфичним тренинзима и припремама. 

А у јуну Јован је имао припреме у Глориа Спорт Арени, Турска.

Желимо нагласити да је Јован Лекић тренутно један од најбољих пливача у Босни и Херцеговини. 

Његови резултати су импресивни и вриједни пажње. Међутим, није наша намјера умањити достигнућа других спортиста, укључујући Адија Мешетовића, који је добио подршку Министарства. 

На крају, желимо указати на потребу за транспарентношћу и једнаким третманом свих спортиста и спортских клубова. Наш циљ је промовисати пливање и спорт уопште, те се надамо да ћемо у будућности добити адекватну подршку од Министарства породице, омладине и спорта како бисмо даље унапређивали наш рад и постигли што боље резултате на међународним такмичењима - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана