Одгођено гласање о придруживању Русије Азијској фудбалској конфедерацији

Срна
Одгођено гласање о придруживању Русије Азијској фудбалској конфедерацији

МОСКВА - Фудбалски савез Русије /РФС/ одлучио је да одгоди гласање извршног одбора о придруживању савеза Азијској фудбалској конфедерацији, саопштено је из службе за комуникацију РФС.

"РФС је одлучио да одгоди гласање извршног одбора о повлачењу из Уније европских фудбалских асоцијација /Уефа/ и придруживању Азијској фудбалској федерацији", наводи се у саопштењу.

Предсједник Савеза Александар Дјуков саопштио је 27. новембра да ће РФС размотрити могућност придруживања Азијској фудбалској федерацији. О том питању се разговарало на састанку извршног одбора у петак, 23. децембра, али је одлука одгођена за данас.

Гласање је данас одгођено за суботу, 31. децембар, јавио је ТАСС.

Уефа и Међународна федерација фудбалских асоцијација /Фифа/ забраниле су 28. фебруара руским клубовима да учествују у међународним такмичењима, због ситуације у Украјини.

Руски државни тим није могао да учествује у плејофу квалификација за Свјетско првенство одржано у Катару ове године, а репрезентацији Русије забрањено је и учешће у извлачењу за Европско првенство у фудбалу које ће се одржати у Њемачкој 2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана