Одгођен први међународни Атлетски камп Емир Бекрићб

ГС
Одгођен први међународни Атлетски камп Емир Бекрићб

БЕОГРАД- Први Атлетски камп Емир Бекрић, који је требало да буде одржан од 24. до 30. августа у Бијељини одгођен је из техничких разлога, а јавност ће бити обавијештена о наредном датуму одржавања, саопштили су данас организатори.

Прослављени српски атлетичар Емир Бекрић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да је Атлетски камп замишљен да буде интернационалног карактера и да окупи дјецу не само из Републике Српске, него и из региона.

Бекрић је истакао да је циљ кампа усвајање атлетских вјештина и навика, али и дружење, стицање пријатељстава и свега што спорт пружа поред стварања врхунских резултата.

Он је навео да је идеја да се у оквиру кампа направи и едукативни семинар за тренере како би подигли атлетику, нарочито у Републици Српској, на виши ниво.

"Камп неће бити одржан у периоду од 24. до 30. августа из техничких разлога, односно првенствено због наше жеље да буде пријављен већи број учесника. Како то у овом тренутку није случај, односно број није онакав како смо замислили да остваримо због концепта који смо смислили, он ће бити одложен. О наредном термину када ће бити ми ћемо обавестити јавност", рекао је Бекрић.

Он је навео да се за камп пријавило већ 50 заинтересоване дјеце, али да је за остварење циља кампа потребно више учесника.

Према првобитној најави, на кампу би требало да учествују дјеца узраста од осам до 18 година, а смјештај је обезбјеђен на бази пуног пансиона у етно-селу "Станишићи", у оквиру кога се налази и атлетска стаза на којој ће се одржавати тренинзи.

Програм кампа обухвата све атлетске дисциплине, које ће покривати сертификовани атлетски стручњаци на челу са Емиром Бекрићем, освајачем бронзане медаље на 400 метара са препонама на свјетском првенству 2013. године.

Предавач на едукативном семинару за тренере је Бекрић, а структура семинара је конципирана од теоријског и практичног дијела, на атлетској стази, са професионалним атлетичарима као демонстраторима.

Сви детаљи програма активности и распореда су дати на сајту www.емирбекриц.цом на коме се могу пријавити сви заинтересовани учесници кампа, односно семинара.

Атлетски камп Емир Бекрић подржало је Представништво Републике Српске у Србији, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Балканска атлетска Федерација и Атлетски савез Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана