Одбојкашице Србије након преокрета савладале селекцију Тајланда

Танјуг
Одбојкашице Србије након преокрета савладале селекцију Тајланда

БРАЗИЛИЈА- Одбојкашице репрезентације Србије побиједиле су послие преокрета селекцију Тајланда 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12 и 16:14) у трећој утакмици друге седмице Лиге нација.

Послије два маратонска меча против Јапана и Бразила, Србија није имала снаге да се супротстави расположеном Тајланду у прва два сета. Рано је ривал правио резултатску залиху у оба случаја и лако је дошао до велике предности од 2:0.

Иако је у тим тренуцима дјеловало да ће Србија тешко успјети да се врати у овај меч, изабранице Ђованија Гвидетија су имале другачије планове. Прво су пронашле своју игру у трећем сету, што им је омогућило да смање заостатак, да би у четвртом периоду у потпуности надиграла ривала и избориле трећи тај-брејк у оквиру ове седмице турнира.

Велика борба за сваку лопту и сваки поен вођена је током читавог петог сета. Тако је било до резултата 11:10, у корист Србије, када је Тајланд серијом од 4:0, стигао до меч лопти. Није предаја била опција за сениорке Србије, које су успјеле да продуже утакмицу, а потом и искористе своју прву шансу за важан тријумф.

Србија ће посљедњи меч у Бразилији одиграти у недјељу, 18. јуна против Хрватске, од два часа по нашем времену.

Финални турнир Лиге нација у конкуренцији одбојкашица одиграти од 12. до 16. јула у Арлингтону у САД.

Системом такмичења Лиге нација предвиђено је да се за сваку седмицу такмичења формирају по двије групе са по осам селекција, као и да такмичење у оквиру једне седмице траје шест дана, од уторка до недјеље.

Свака репрезентација ће одиграти по 12 утакмица током три седмице, односно четири меча за шест дана током једне седмице.

На Финалном турниру ће играти осам репрезентација, а такмичење почиње од утакмица четвртфинала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана