Одбојкашице из Градишке на Гимназијади у Бахреину

Милан Вујић
Одбојкашице из Градишке на Гимназијади у Бахреину

ГРАДИШКА - Гимназијалке Андреа Рапић, Мирна Кежић и Ивана Крунић заједно са професором физичкиг васпитања Марком Зецом, присуствовале су синоћ спектакуларном отварању Гимназијаде које је пред 20 000 гледалаца одржано на Националном стадиону у Бахреину. 

Овогодишња Гимназијада је рекордна са 5 500 учесника из 72 земље, који се такмиче у 27 спортских дисциплина.  Градишка Гимназија је једина која представља Републику Српску, а такмичи се у одбојци на пијеску. 

-Ми смо прва и засад једина школа која је Српску представљала на сва четири велика такмичења Гимназијади, Балканском, Европском и Свјетском првенству.

Данас је прва утакмица са Мексиком, а у суботу играмо с Порториком и Јерменијом - наводи се на  Фејсбук страници Гимназије Градишка.

Осим градишких гимназијалки Српску ће у мушкој категорији представљати ученици школе „Јован Цвијић“ из Модриче. Делегацију још предводе професор Миљан Перишић, те чланови Миа Дојчиновић и Никола Вукомановић.

Финансијску и техничку подршку ученицима су пружили Савез за школски спорт и Министарство омладине и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана