Одбојкашице Инове припремају се за трећи наступ у Премијер лиги

Дејан Кондић
Одбојкашице Инове припремају се за трећи наступ у Премијер лиги

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Инове већ десет дана припремају се за свој трећи наступ у Премијер лиги БиХ. Сви у клубу надају се да ће бити успјешнији него претходна два.

Тренер Давор Џомбић уз максималну подршку спортског директора Дарија Савовића спроводи планирано за овај период припрема. Све дјевојке из прошле сезоне остале су на окупу, а Инова је јача за двије нове играчице, коректора Катарину Вуловић и средњег блокера Анђелу Миловић, које су стигле из Леотара.

- Ради се стварно сјајно. Тренирали смо цијели јун и пола јула због такмичења млађих категорија. Дјевојкама је требао ресет па смо наставили поново. Ујутро три пута седмично имамо фитнес и свако вече радимо у дворани. Што се тиче тима, већина дјевојака познаје се још од школе одбојке нашег клуба, дакле више од неких десет година су заједно. Екипа је рапидно напредовала у посљедње три године. Знате и сами да је права ријеткост да ми некога доведемо, једино ако нам баш неко фали, а Катарина и Анђела су та два шарафа која су недостајала у нашој машинерији. Генерацијски су блиске старосједиоцима у тиму, тако да су се лако уклопиле - рекао је Џомбић.

Септембар ће дати одговор како је обављен припремни процес. У плану је, до почетка првенства, одигравање десетак припремних мечева.

- Средином септембра учествоваћемо на Борчевом турниру, гдје ће поред домаћина и нас наступити Јахорина, добојска Слога и Козара. То ће нам бити прва контрола онога шта смо урадили. Такође одиграћемо још неколико мечева са БЛ Волејом и са Борцем. Лијепо је имати јаке клубове у свом граду, да не морамо ићи негдје далеко да играмо пријатељске мечеве - истакао је Џомбић.

Млади шеф струке “иноваторки” и спортски директор Дарио Савовић вјерују да опстанак неће доћи у питање.

- Циљ нам је да се позиционирамо у средини табеле. На турниру у нашем граду против америчких колеџа показали смо да можемо да се носимо и са јачим екипама од нас, ту су дјевојке Дарија и мене убиједиле да имају квалитет за нешто више. Жељне су доказивања, сазреле су. И сигуран сам да ћемо направити прави бум у Премијер лиги. Немамо никакав императив. Уживамо у раду. Не бринем се за њих - закључио је Савовић.

Бронзана Зара

“Иноваторка” Зара Рендић је као капитен предводила јуниорску селекцију БиХ до бронзе на Балканском првенству.

- Поносни смо на Зару. Поред ње Ана Давидовић и Елена Ковачевић биле су на ширем списку селекције. Штета што је савез одлучио да буде смањен број играчица, јер би и Ана и Елена освојиле одличје - рекао је Џомбић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана