Одбојкашице Гацка шампионке БиХ ФОТО ВИДЕО

Милош Васиљевић
Одбојкашице Гацка шампионке БиХ ФОТО ВИДЕО

ГАЦКО - Историја је вечерас исписана у Гацку, јер су домаће одбојкашице у мајсторици савладале Бимал Јединство и тако дошле до прве титуле намјењене прваку Премијер лиге БиХ.

Дуго година морале су се задовољити другим мјестом, изузмемо ли титулу Купа БиХ из 2014. године, ипак ова екипа је сазрела, била првопласирана након лигашког дијела и сасвим заслужено освојила трофеј.

Но није слутило да ће до тога доћи након првог сета који су изабранице Радмиле Марковић добиле 25:20.

Ипак све након тога била је рапсодија домаће екипе. У другом сету прорадио је блок, боље су сервирале, а у нападу највише преко Катарине Поповић и Иване Радовић дошле су до изједначења, препустивши популарним „брчанским принцезама“ само 16 поена.

 

У трећем сету још убједљива игра тима који са клупе предводи Саша Слијепчевић било је 25:10.

Четврти сет био је потврда претходна два. Брчанке су покушале да се резултатски врате највише преко Јоване Биберџић и Душке Кењало, за коначних 25:17, а гошће су ипак морале честитати, ове сезоне квалитетнијој екипи из Херцеговине.

 

Посљедњи поен означио је и велико славље у дворани културно - спортског центра у Гацку која је била испуњена до посљедњег мјеста.

Гачанке ће се тако већ на јесен наћи у квалификацијама за Лигу шампиона, први пут након фудбалера и футсалера Леотара кад је овај дио Српске у питању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана